Koľko stojí reklama na Instagrame

Roland Regely | rubrika: Článok | 2. 1. 2017
Instagram je veľmi populárna sociálna sieť a preto je pochopiteľné, že firmy ju okrem komunikácie využívajú aj na svoju propagáciu. Koľko stojí taká reklama? Dočítate sa v riadkoch nižšie.
Koľko stojí reklama na Instagrame

Zdroj: Shutterstock

Instagram je sociálna sieť obsahujúca fotografie a videá používateľov z celého sveta. Už pár rokov ju vlastní gigant Facebook a preto pri reklame môžete využívať výhody napr. cielenia na konkrétnu skupinu ľudí a zasahovať tak úplne nové publikum.

Výhodou reklám na Instagrame je fakt, že ich možno zakomponovať medzi bežné príspevky používateľov. To znamená, že medzi fotografiami svojich známych vidíte aj fotografie produktov, známych osobností, či firiem. A na to, aby ľudia videli Vašu reklamu, nepotrebujú byť Vašim fanúšikom.

A prečo je reklama na Instagrame tak zaujímavá? Pretože ľudský mozog má obrázky radšej ako text. Aj preto čím lepší vizuálny obsah tvoríte, tým viac fanúšikov k sebe dostanete. Produkt im viete zobraziť prostredníctvom fotografie, videa alebo viete používateľa poslať priamo na Vašu webstránku.

Skôr než začnete inzerovať

Na propagáciu na Instagrame môžete využiť služby online agentúr alebo to zvládnete aj vo vlastnej réžii. Dôležité je uvedomiť si či máme produkt alebo službu, ktorú môžeme na Instagrame propagovať. Instagramovú reklamu možno cieliť podľa lokality, veku, pohlavia a záujmov. To všetko je potrebné zvážiť pred tým, než začneme inzerovať.

Instagram ponúka momentálne viac druhov reklám:

  • preklik na web
  • sponzorovaný odkaz na fotografiu alebo video
  • inštaláciu mobilnej aplikácie

 

Ku začatiu propagácie potrebujete mať v reklamnom účte Paypal konto alebo platnú kreditnú kartu.

Koľko stojí reklama na Instagrame

Keďže Instagram a Facebook okrem majiteľa zdieľajú aj reklamné účty, uľahčujú to aj propagáciu. Cena reklamnej kampane na Instagrame je vypočítaná vždy individuálne, podľa nastavených parametrov cielenia. Vždy ale platí, že cena nikdy neprekročí váš rozpočet, ktorý si určíte na dennej báze. Minimálny denný rozpočet daný systémom je 1euro, cena za klik alebo počet denných videní je však dynamická. Rozpočet sa určuje na dennej báze. Následne sa vypočíta časová os uverejnenia inzerátu. Načasovanie reklamy je možné plánovať na konkrétne určené obdobie.

Priemerná cena za jeden klik sa pohybuje okolo desiatich centov. Ale úspešnosť Vašich reklám bude závisieť od toho, či ľudia reálne obrázok uvidia, (resp. prehrajú video) alebo naň aj kliknú a označia ho tlačidlom Páči sa mi. Ak totiž bude mať virálny charakter, samotná reklama zasiahne podľa Vami určeného rozpočtu väčšiu skupinu ľudí ako nudná fotografia, ktorú používatelia prehliadajú a výsledkom bude, že zaplatíte síce rovnakú sumu za reklamu, no zasiahnete omnoho väčšiu masu ľudí.

  • Pozrite si aj: Koľko stojí reklama na Facebooku 

Prečo inzerovať cez Instagram 

Cez Instagram dokáže mať kampaň väčší zásah. Táto sociálna sieť preto vychádza ako vhodným doplnok ku kampaniam na efektívne zvýšenie zásahu.

Snahou Instagramu je zobrazovať používateľom relevantné inzeráty, ktoré ich budú baviť a netají sa tým, že na to využíva informácie o správaní používateľov na Instagrame, ale aj na Facebooku a stránkach tretích strán a aplikácií, ktoré používajú.

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+12
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

Facebook, Instagram, Reklama, rozpočet

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok