Zuno už posiela svojim klientom e-maily o ukončení činnosti

Roland Regely | rubrika: Článok | 25. 1. 2017
Zuno Bank na Slovensku končí. Začiatkom nového roka banka začala posielať klientom e-maily a postupne ich pripravuje na zrušenie produktov a služieb. Čo sa udeje s klientmi ďalej?
Zuno už posiela svojim klientom e-maily o ukončení činnosti

Zdroj: Shutterstock

"Dobrý deň, určite už viete, že sa ZUNO pripravuje na ukončenie svojich aktivít na Slovensku. Súčasťou tohto procesu je aj postupné zrušenie produktov a služieb, ktoré u nás využívate. Preto sme Vám do správ vo Vašom online bankingu zaslali výpoveď Rámcovej zmluvy o poskytovaní produktov a služieb, na základe ktorej Vám začína od jej doručenia plynúť dvojmesačná výpovedná lehota. Po jej uplynutí bude Váš bežný účet v ZUNO zrušený. Výpoveď, ktorú si môžete stiahnuť a uložiť, nájdete aj v prílohe tohto e-mailu." Tak Zuno informuje svojich klientov po Novom roku. My sa teraz pozrieme na to, čo bude s jej klientmi ďalej.

Zuno musí vrátiť licenciu, klienti prejdú pod dcérske spoločnosti

Rakúska Raiffeisen Bank koncom roka 2016 oznámila, že ukončuje hľadanie kupcu pre Zuno Bank a ukončí jej činnosť na Slovensku a v Čechách. Klienti slovenského Zuna automaticky prejdú pod krídla Tatra banky, v Čechách zase do Raiffeisenbank.

Aj preto Zuno 21. októbra 2016 zastavilo prijímanie nových klientov a znížilo úrokové sadzby na sporiacich produktoch na nulovú úroveň.

O klientov Zuno Bank sa zrejme pobijú dve banky

Predpokladá sa, že najväčší súboj prebehne medzi dvoma bankami. Prvou z nich je konkurenčná mBank a napokon sesterská Tatra banka. mBank preto, že ponúka veľmi podobný produkt a Tatra banka preto, že má najviac informácii o odchádzajúcich klientoch a hlavne má na nich kontakty. Môže ich cielene osloviť.

Tatra banka už nových klientov privítala

Tatra banka hneď v októbri vydala na svojej stránke oznam, na základe ktorého víta svojich nových klientov. Tešíme sa na vás a veríme, že sa u nás budete cítiť príjemne. Pripravili sme preto jednoduchý manuál, v ktorom odpovedáme na vaše otázky ešte skôr, ako sa stanete našimi klientmi.

Podľa slov analytikov boli klientmi Zuno najmä flexibilní a finančne gramotní ľudia, ktorí požadujú bezplatné a pohodlné bankovníctvo a nerobí im problém zmeniť banku. Je teda veľmi pravdepodobné, že ak im nesadnú podmienky Tatra banky, respektíve Raiffeisen, pôjdu inam.

Zuno neprinášalo zisk

Na rozdiel od Zuno ostatné internetové banky mBank a v Česku aj Equa bank a Air Bank prvú podnikateľskú fázu úspešne zvládli a dokázali prinášať zisk. Analytici tvrdia, že Zuno banka sa zo straty nedostala predovšetkým kvôli neschopnosti rozpožičiavať uložené peniaze klientov. Pritom všetky jej poskytované produkty boli konkurencieschopné.

Koniec prišiel po šiestich rokoch

Online banka ponúkala svoje služby na Slovensku od roku 2010, v Čechách o rok neskôr. Spolu má na oboch trhoch vyše 266-tisíc klientov.

Zuno bolo oficiálne na predaj od roku 2015, novým majiteľom sa mala stať ruská Alfa Group. Tá však nakoniec od transakcie začiatkom jari minulého roka nečakane odstúpila. Rakúska Raiffeisen Banka naďalej hľadala nového partnera pre svoju onlinovú dcéru, no neúspešne.

Na Slovensku RBI stále zostane prítomná s dvomi značkami. Je to nielen Tatra banka ako tretia najväčšia banka na Slovensku, ktorá RBI patrí. V majetku Tatra banky je začlenená aj slovenská Raiffeisen banka.

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok