Reklama
Piatok 3. september 2010. | Nastaviť ako domovskú stránku

Diskusia k téme

Obávate sa,že stratíte zamestnanie pre svetovú hospodársku krízu?

Zo všadiaľ sa šíria správy o prepúštaní v dôsledku finančnej a hospodárskej krízy. Je to i váš prípad? Máte strach o svoje pracovné miesto? Alebo ste už oň prišli? Ak áno, ako sa chystáte riešiť svoju situáciu?

Zadanie príspevku

Opíšte prosím kontrolný text
Počet príspevkov : 13
Veľkosť textu: normální větší velké Iba nadpisy

opäť ma prijali

(sklamaná , 31.3.2010 10:38)
Odpovedať

Ja som pracovala pre firmu, ktorá nás prepustila v 6/2009 pre krízu asi 40 ľudí. Teraz ma znova prijali, ale mám základ 350 eur (tak ako všetci noví zamestnanci). Predtým som mala základ 535 eur. Mám v tejto firme prax takmer 2 roky. Firma u nás existuje približne 3,5 roka. Pracuje sa oveľa viac a práca je oveľa náročnejšia ako predtým. Upravili sa normy, vznikla linka, na ktorej sa nemôžeme ani poobzerať okolo seba, taký je tam výkon. Chodím z roboty úplne fyzicky vyčerpaná, presilená ruka, boľavé nohy a tŕpnuce prsty na rukách. Všetci zamestnanci musíme pracovať rovnako, dokonca robíme nadčasy, niekedy až 3x do týždňa a pritom je taký veľký rozdiel v mzde. Keď sme sa ozvali, vedúci na schôdzi oznámil, že komu sa nepáči môže ísť, on má dosť žiadostí o zamestnanie. A všetci sa správajú k nám, ktorých nás po 9 mesiacoch prijali naspäť, akoby sme prišli z dovolenky. Napíšu nám robotu a žiadne vysvetlenie, alebo zaučenie. Postav sa a rob. Veď to vieš, znie odpoveď, keď sa ohlásim. Pričom všetkých nových zaúčajú a normy plniť nemusia, ale my áno. Toto by si mali vyskúšať všetci politici u nás, aby videli za akých podmienok sa dostávame z tej, možno aj len takzvanej, krízy. Lebo nie všetkých firiem sa dotkla a mnohé sa na nej len priživili a naďalej priživujú a taktiež podnikatelia. Som z toho poriadne znechutená. Toto mi berie silu a chuť prežiť.

vyrazili ma

(Matúš , 12.3.2010 18:23)
Odpovedať

Ja som pracoval 1 1/4r. pre jednu nadnarodnu firmu (koncern), ktora sa dostala do krizy. Naviac za ucelom splnenia planu znizovania prevadzkovych nakladov v ramci koncernu sa to najskor prejavilo na oddeleni, kde som pracoval a tak sme sa decentne rozlucili. Na pozicii ostali pracovat iba ti, ktori mali dlhodobu prax, viac hlav, viac rozumu. No a tak sa teraz obzeram po nejakej, najlepsie mensej spolocnosti, ktora by chcela zamestnat mladeho, vystudovaneho a kvalifikovaneho cloveka. Drzim palce vsetkym nezamestnanym!

absolvent

(Peter , 21.12.2009 11:52)
Odpovedať

Som čerstvým absolventom vysokej školy a už 5 mesiacov sa snažím nájsť si zamestnanie. Márne!!!!

...

(anonym , 19.9.2009 21:49)
Odpovedať

Pracujem v obore, ktorého sa prepúšťanie zatiaľ nijako výrazne nedotklo, tak dúfam, že to tak aj ostane...

Re: ...

(Anna , 30.11.2009 14:40)
Odpovedať

Ja pracujem vo firme, ktorá si svojich zamestnancov drží, aj keď nie je až toľko práce. A na peniaze nám vôbec nesiahla! :)

Re: ...

(.. , 6.10.2009 21:24)
Odpovedať

Ja pracujem ako programátor a tých nie je nikdy dosť, takže sa prepúšťania neobávam...naopak, môžem si zatiaľ vyberať :)

práca

(Zuzana , 16.9.2009 16:34)
Odpovedať

Ja som v dôsledku finančnej krízy o prácu prišla a teraz mám problémy nájsť si niečo iné okrem vykladania tovaru v supermarkete alebo umývania kancelárií. Už ma to vôbec nebaví a dúfam, že situácia sa čoskoro zmení v lepšiu

Re: práca

(Zúfalá , 1.10.2009 21:41)
Odpovedať

Máš pravdu, že v dnešnej situácii je nemožné nájsť si prácu, už som z tho zúfalá aj ja! Hľadám všade, kde môžem, no všade len znižujú stavy...:(

Re: práca

(Edit , 28.9.2009 09:32)
Odpovedať

Ach,ta hospodarska kriza.Mozno by ani nebola tak hrozna,keby sa za nu mnohi neschovavali,ale teraz myslim zamestnavatelia.A to este sa predlzil vek odchodu do dochodku.ved ten by sa prave mal skratit,alebo u zeny vratit na povodne roky.ved kde uz zena v 55 najde robotu,a,ked ju strati z coho bude zit.je to na zamyslenie.

benzin

(Džou , 27.4.2009 12:00)
Odpovedať

Vláda by sa mala zamerať na vybudovanie aj iného priemyslu, než automobilového. I keď teraz vďaka šrotovnému sa výroba zase rozbieha, takýto problém vznikne znovu. Na to aby mal automobilový priemysel budúcnosť by bolo treba aby sa začali vyrábať už konečne aj vozidlá na iný pohon než na benzín, či naftu

aaa

(tono , 8.2.2009 18:03)
Odpovedať

mam na krizu recept znižiť prac čas,zakazať nadčasy,nech každy kto môže pracuje,zakazať pracovať dôchodcom,a peniaze ktore chce vlada investovať do podnikov dať ľudom na mzdy ,lebo ked ich daju do podnikov tak si ich pani nadriadeny rozdelia,a ked ich budu mať ludia tak peniaze sa vratia v spotrebe obyvateľov.

Re: aaa

(Denisa Košice , 23.9.2009 20:13)
Odpovedať

Je nespravodlivé, že zamestnávatelia preferujú dôchodcov, ktorí pracujú, aby si prilepšili k dôchodku a uspokoja sa s nižším platom, za ktorý im nikto normálny pracovať nebude. Je to celé postavené na hlavu. Nemám nič proti dôchodcom, ale oberajú kopu mladých ľudí, ktorí živia svoje rodiny o prácu

firmy na vychode

(cakatel , 31.1.2009 08:17)
Odpovedať

az by to bolo podla zakona tak ano da sa to zniest ale vidim okolo seba ako ludia behom hodiny odchadzaju z prace a pri tom maju riadne zmluvy ,hyenizmus nasich podnikatelov nema hranic a vlada im este ide pomahat ,a co obycajni ludia ,nech skapu toto je hnus

Posielanie príspevkov

Chcem si nechať posielať príspevky diskusií na e-mail
Opíšte prosím kontrolný text

Zoznam všetkých diskusií

Daňové priznanie, ktoré počíta samé!

SZČO  Daňové priznanie - typ B
Zamestnanec  Daňové priznanie - typ A