Reitmeier: BKS Bank sa riadi zásadou "Poznaj svojho klienta"

Miroslava Hrášková | rubrika: Článok | 23. 11. 2015
"Na Slovensku sa chceme zaradiť ako Boutique-Bank a poskytovať na mieru šité riešenia. Spoločnosti oceňujú, okrem iného, naše rýchle rozhodnutia",hovorí Joachim Reitmeier, riaditeľ BKS Bank na Slovensku.

S riaditeľom BKS Bank Slovensko, s Joachimom Reitmeierom, sme sa rozprávali o banke, o Slovákoch a tak trochu o inom bankovaní. 

1. Kto sú potenciálni klienti BKS Bank? Na akého klienta sa banka zameriava? Sústreďuje sa viac na firemnú klientelu, či skôr bežné obyvateľstvo?

Nestaviame na kvantitu, ale na kvalitu a profitujeme z vysokej miery odporúčania. Ponuka BKS Bank sa na Slovensku zameriava ako na firemných, tak aj súkromných zákazníkov. Naši poradcovia sú výborne vyškolení a riešenia, ktoré ponúkajú, nie sú „konfekčné“ ale „šité na mieru“. Na základe našej regionálne orientovanej štruktúry koncernu disponujeme  flexibilitou a rýchlosťou a naši klienti môžu rátať s rýchlymi rozhodnutiami. 

Od založenia prvej pobočky na Slovensku v roku 2011 sme náš sortiment krok za krokom rozšírili. Zatiaľ čo firemnej klientele ponúkame celú škálu produktov pre malé, stredné a veľké podniky, v oblasti privátnych klientov sa zameriavame najmä na financovanie bývania a vytváranie úspor. Samozrejme, ponúkame aj účty a platobné služby. Zavedenie prepážkových služieb je však naplánované na neskôr. 

2. Od októbra si môžu klienti zjednať výhodný úver na financovanie bývania. Ako  môže potenciálny klient o tento úver žiadať?  Musí navštíviť pobočku?

U nás v BKS Bank má osobné poradenstvo našich klientov veľmi vysokú prioritu. Pri financovaní bývania je potrebné zvážiť mnoho aspektov, ktoré sa dajú najľahšie objasniť prostredníctvom osobného rozhovoru s klientom. Uzavretie úveru musí z právnych dôvodov taktiež prebiehať na pobočke. BKS Bank sa riadi zásadou poznaj svojho klienta. Stojí za zmienku, že naše podmienky sú v oblasti financovania bývania považované za najlepšie na trhu.

Všeobecné otázky týkajúce sa našej ponuky zodpovieme, samozrejme, aj telefonicky alebo e-mailom. Úvodné informácie získate na našej webovej stránke www.bksbank.sk.

3. BKS Bank má zatiaľ pomerne malú sieť pobočiek, chystáte sa rozširovať aj viac na východ Slovenska?

V súčasnosti ponúkame naše bankové služby v Bratislave, Banskej Bystrici a v Žiline. Naším cieľom je aj na Slovensku rásť krok za krokom. Otvorenie ďalšej pobočky v Košiciach je už taktiež naplánované. 

V zásade sa BKS Bank rozširuje zodpovedne a z vlastných zdrojov. Vsadili sme na udržateľný a dlhodobý úspech.  V súčasnosti zamestnáva koncern BKS Bank okolo 1100 pracovníkov na 59 miestach v Rakúsku, Slovinsku, Chorvátsku a Slovensku. Naším strednodobým cieľom je 65 filiálok do roku 2018.

4. Slovenský klient je do určitej miery konzervatívny, ťažko sa získava jeho dôvera. Obzvlášť,  ak ide o pobočku zahraničnej banky....stretli ste sa s tým? Myslíte si, že sa Slováci zamýšľajú na tým, či si úver vezmú od banky alebo od pobočky  zahraničnej banky?

Náš Inštitút sa aj na Slovensku stretáva s veľkou dôverou. Pozitívny vývoj v posledných rokoch je toho najlepším dôkazom. Zákazníci oceňujú náš profesionálny prístup a poradenstvo ako aj naše spravodlivé ceny.

Vzhľadom k viac ako 90 rokov bankovníctva, máme zdravú a stabilnú základňu. V Rakúsku sme v súčasnej dobe podľa Quality Austria vedení ako "vynikajúca spoločnosť".  Veľmi pozitívne hodnotený je tiež náš záväzok k trvalej udržateľnosti, pre ktorý sme boli nedávno ocenení: Medzinárodne uznávaná ratingová agentúra zameriavajúca sa na výskum udržateľnosti OEKOM research AG udelila BKS Bank AG „status Prime“. Týmto patríme celosvetovo medzi najlepších v našom odbore. 

reitmeier_joachim_bks_bankJoachim Reitmeier MBA, (54),
má dlhoročné skúsenosti v oblasti bankovníctva. Okrem iného strávil 15 rokov svojej profesionálnej kariéry na vedúcich pozíciách v dcérskych spoločnostiach rakúskych bánk v susedných krajinách a pôsobil medzi inými aj na Slovensku. Popri zamestnaní absolvoval štúdium MBA. Od roku 2012 viedol riaditeľstvo BKS Bank v Burgenlande.
Čo sa týka súkromného života, Reitmeier žije vo Viedni v partnerskom vzťahu s hudobníčkou.

5. Okrem Slovenska má banka zastúpenie aj v iných európskych krajinách.  Niektoré z bývalého východného bloku, iné zo západného.  Vnímate rozdiel medzi správaním sa klientov?

Tieto trhy sa za posledné roky veľmi priblížili. Samozrejme existujú rozdiely, napríklad v príjmoch. Čiastočne sú však tieto rozdiely vyrovnané pomocou nižších životných nákladov a investícií do bývania. Existuje paralela medzi všetkými trhmi: Klienti oceňujú kvalitné poradenstvo, ktoré im BKS Bank ponúka. 

Pokiaľ ide o financovanie bývania, vidíme na slovenskom trhu mnoho podobností s rakúskym trhom. Vhodné bývanie je rovnako dôležité pre klientov na Slovensku i v Rakúsku. Avšak musíme poznamenať, že túžba mať vlastnú nehnuteľnosť je na Slovensku ešte o niečo výraznejšia.

6. V ponuke banky nájdeme popri úvere na bývanie aj kontokorent na bývanie. Ako sa rozhodnúť, ktorý produkt je pre klienta vhodnejší? Aké bonitné nároky musí klient BKS Bank spĺňať?

Kontokorent na bývanie dopĺňa klasický úver na bývanie. Používa sa najmä na preklenutie krátkodobého nedostatku finančných prostriedkov, napríklad pri kúpe nehnuteľnosti. V žiadnom prípade sa nemôže kontokorent na bývanie použiť ako náhrada za úver. Z tohto dôvodu nie sú tieto produkty porovnateľné. Pri financovaní bývania sú naše požiadavky na bonitu klienta založené na bežných trhových štandardoch. 

7.  BKS Bank poskytuje aj produkty pre podnikateľov a živnostníkov. Nalákajte ich na niektorý Váš zaujímavý produkt:

Na Slovensku sa chceme zaradiť ako Boutigue-Bank a poskytovať na mieru šité riešenia. Spoločnosti oceňujú, okrem iného, naše rýchle rozhodnutia. O všetkých zákazníkov bude nami aktívne postarané, pričom kladieme veľký dôraz na našu odbornosť. Spolu s BKS-Leasing sme schopní integrálne sa postarať o našich firemných klientov.   

Ďakujem za rozhovor a prajem banke úspešné podnikanie na Slovensku, Miroslava Hrášková, Finance.sk

Miroslava Hrášková

Autor článku Miroslava Hrášková

V článkoch sa najradšej venuje problematike daní, dávok a dôchodkov. Okrajovo spracováva aj oblasť financovania bývania, termínovaných vkladov a sporenia. Vyštudovala hospodársku politiku na ekonomicko-právnej fakulte Masarykovej... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Najvýhodnejšie bežné účty podľa Peniaze.sk

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Veľká slovenská banka má novú aplikáciu, zatiaľ len pre pozvaných klientov

17. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Veľká slovenská banka má novú aplikáciu, zatiaľ len pre pozvaných klientov

VÚB banka už spustila svoju novú verziu aplikácie pre mobilné bankovníctvo. Zatiaľ je dostupná len pre vybraných klientov, ktorí ju testujú. Tí však nie sú nadšení, aplikácii dávajú... celý článok

Využívate bankový účet naplno? Tu sú skryté možnosti

16. 4. 2024 | Marek Mittaš, PR článok

Využívate bankový účet naplno? Tu sú skryté možnosti

Bankový účet je bežnou súčasťou života každého z nás, na Slovensku ho používa takmer každý dospelý. Avšak nie vždy využíva všetky možnosti, ktoré mu účet ponúka. Prípadne naopak, platí... celý článok

Aktualizovali sme rebríčky sporiacich účtov a termínovaných vkladov

10. 4. 2024 | Redakcia

 Aktualizovali sme rebríčky sporiacich účtov a termínovaných vkladov

Prvé tri miesta v rebríčku sporiacich účtov obsadili Fio banka, Prima banka a 365. bank. Pri termínovaných účtoch sa v rebríčku umiestnili Privatbanka, Fio banka a Prima banka. Toto... celý článok

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

21. 12. 2023 | Marek Mittaš

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

Online služby zjednodušili množstvo procesov, vrátane platieb a nakupovania. Bohužiaľ, kvôli nim vznikli aj mnohé problémy a komplikácie, s ktorými sa môže stretnúť každý z nás. Medzi... celý článok