Tatra banka zvýšila limit na Viamo na 500 eur

Roland Regely | rubrika: Článok | 13. 3. 2017
Klienti Tatra banky môžu od 28. februára poslať cez službu VIAMO platby do hodnoty až 500 eur. Zvýšený denný limit platí tak pre platby súkromným osobám ako aj obchodníkom.
Tatra banka zvýšila limit na Viamo na 500 eur

Zdroj: Shutterstock

Ak sa vám už niekedy stalo, že ste chceli poslať prostredníctvom aplikácie VIAMO viac peňazí, ale obmedzil vás limit, máme pre vás dobrú správu. Tatra Banka zvýšila denný limit na 500 eur.

Obľúbenosť služby VIAMO, ktorá umožňuje jednoduché platby na telefónne číslo stále rastie. Svedčí o tom aj stále rastúci počet platieb a objem peňazí odoslaných cez tento platobný portál. Služba sa okrem platieb medzi súkromnými osobami využívajú i úhradách v komerčných prevádzkach, či už kamenných alebo internetových. Za tovar je tak možné uhradiť veľmi rýchlo a bez rizika zneužitia údajov z platobnej karty.

Dočkajú sa aj klienti VÚB

Limit pre platby osobám bude čoskoro zvýšený aj prre klientov VÚB banky. Konkrétny termín však zatiaľ nie je známy.

Okrem obchodov a kamarátov aj školy

S aplikáciou Viamo už môžete platiť aj na vybraných slovenských univerzitách. Priamo zo zoznamu vo VIAMO aplikácii môžete dobiť kredit na stravovanie, zaplatiť za ubytovanie v študentskom domove alebo zaplatiť poplatok za vydanie študentského preukazu.

Funguje to všetko jednoducho a intuitívne - vyberiete Platba firme > Vybrať zo zoznamu, zvolíte vašu školu a zadáte požadované údaje. VIAMO platba je momentálne dostupná na Ekonomickej univerzite v Bratislave, Univerzite Komenského v Bratislave, Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre a na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Nová aplikácia Tatra banky

Tatra banka pred pár dňami informovala o tom, že do obchodov s aplikáciami Google Play a Apple AppStore uverejnila novú verziu svojej mobilnej aplikácie Viamo s označením 2.9. Tá prináša niekoľko noviniek, pričom zrejme najväčšou zmenou sú novinky týkajúce sa výberu z bankomatu mobilom.

Ten prináša zvýšenie denného limitu výberov na 500 eur (rovnako ako v aplikácii VIAMO), pričom je dostupný už aj pre právnické účty (Tatra Business a Tatra Corporate). Okrem toho do aplikácie pribudla aj Zmluvná dokumentácia, ktorá prináša prehľad vybranej dokumentácie klienta podpísanej v pobočke (rovnaká funkcionalita ako v Internet bankingu).

 

Prečo platiť prostredníctvom aplikácie VIAMO

  • VIAMO je zadarmo - platba prebieha obdobne, ako v internet bankingu, za platbu teda neplatíte nič navyše
  • jednoduché - na zasielanie platieb vám stačí osobný PIN kód a pár kliknutí
  • rýchle - platby prechádzajú behom pár sekúnd
  • bezpečné - platby sú zašifrované najmodernejšími bezpečnostnými systémami
  • nepotrebujete poznať číslo účtu príjemcu, stačí telefónne číslo
  • minimalizujete chybovosť - zadávate minimum údajov, menšia šanca sa pomýliť - nevypisujete žiaden IBAN, žiadne symboly
  • notifikácie - o všetkých prevodoch viete vďaka notifikácii z aplikácie, vidíte aj históriu všetkých platieb v prehľadnom zozname

 

Ako si nainštalovať VIAMO

  • Najprv sa musíte zaregistrovať na stránke viamo.sk. Po vyplnení registračného formulára si spárujete smartfón s bankovým účtom.
  • Nainštalujete si aplikáciu VIAMO prostredníctvom virtuálneho obchodu s aplikáciami (App Store, Google Play, Windows Store).
  • Ak ste vlastníkom účtu v Tatrabanke, VÚB alebo Zuno, peniaze môžete odosielať aj prijímať. Ak máte účet v inej banke, peniaze môžete len prijímať.
  • Po nainštalovaní aplikácie môžete odoslať svoju prvú platbu. Stačí vám k nej telefónne číslo príjemcu, zadať výšku platby, váš osobný PIN kód, ktorý ste si nastavili pri registrácii VIAMO a môžete uviesť aj poznámku pre príjemcu.
  • Príjemca obdrží správu, že ste mu zaslali peniaze prostredníctvom VIAMO na jeho bankový účet. Ak je registrovaný cez VIAMO, peniaze mu budú takmer okamžite pripísané na účet. Ak nie je, obdrží správu, prostredníctvom ktorej sa môže zaregistrovať. Ak sa príjemca nezaregistruje, platba neprebehne.
  • Ak disponujete viacerými bankovými účtami v jednej banke, môžete si ich všetky spárovať s jedným telefónnym číslom. Takisto ak máte dve telefónne čísla, môžete si k nim spárovať jeden bankový účet.

 

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok