Vysvedčenie pre Aqualand Moravia: skvelé bazény, drahá strava

Miroslava Hrášková | rubrika: Článok | 27. 6. 2017
Škola končí, leto začína. Kam vyraziť s deťmi? Vynikajúcim tipom sú aquaparky. Otestovali sme pre vás Aqualand Moravia na južnej Morave. Prečítajte si našu recenziu a posúdťe sami, či to stojí za návštevu. Za nás určite áno!
Vysvedčenie pre Aqualand Moravia: skvelé bazény, drahá strava

Zdroj: Shutterstock

Kde sa Aqualand Moravia nachádza?

Za vodnými zážitkami do Aqualandu Moravia majú pomerne blízko predovšetkým obyvatelia zo západného Slovenska. Z Bratislavy sa dostanete do Pasohláviek na južnej Morave po D2 za hodinku a pól. Je to niečo okolo 130 km. Z Trenčína cez Brno je to niečo okolo 170 km, ktoré autom zdoláte za 2 hodiny.

Aqualand Moravia leží v juhomoravskej obci Pasohlávky vedľa vodných nádrží Nové Mlýny pod Pavlovskými vrchmi v CHKO Pálava.

Vďaka tomuto umiestneniu si i počas plávania môžete vychnať krásne výhľady na okolitú prírodu.

Za dosptupnosť, umiestnenie, okolité prostredie  patrí aquaparku určite  jednotka.

Termálne pramene, saunovanie a masáže

Veľkou výhodou Aqualandu Moravia je, že ponúka aj bazén s termálnou vodou.  Za tento si nie je nutné priplácať, je v cene vstupenky a nachádza jak vo vnútri, tak je možné plynulo preplávať aj do vonkajšieho bazéna.  

Saunovanie si môžu návštevníci vychutnať v saunovom svete Forum Romanun, kde je oddelený vstup za príplatok. Je to bezplavková zóna, určená predovšetkým dospelým návštevníkom. Vstup je povolený od 15 rokov veku.

Vychutnať si môžete Fínsku saunu, Tepidárium, Infrakabinu, či rôzne iné. Aqualand ponúka aj Kryokomoru, ktorá je opakom klasickej sauny. 1 až 3 minúty tak strávite v teplote o -110 °C do -140°C.

Masáže a procedúry je možné objednať si priamo na mieste. No v letnej sezóne, kedy navštívi Aqualand aj 5 tisíc návštevníkov denne odporúčame rezervovať si termín dopredu.

Za širokú ponuku masáží a saunového sveta udeľujeme Aqualandu jednotku.

pool_bar_aquland_moraviaBazény: od najmenších po najväčších

Momentálne ponúka aquapark 12 vonkajších aj vnútorných bazénov.   Niektoré vonkašie bazény sú otvorené pochopiteľne len v letnej sezóne.

Svoje si tu nájde každá veková kategória.  Od bazénov pre malé deti, cez bazény s rôznymi atrakciami či bazén s morskými vlnami pre väčšie deti, až po bazény s perličkami a vodnými tryskami  či plavecký bazén.

V celoročnom Neptun pool a Riviéra pool nájdete aj bar, kde si môžete vychutnať kokteily priamo v bazéne.  Cena jedného Mojita či podobných kokteilov sa pohybuje okolo 100 korún (4 €, Prevodník mien).

Počet 12 bazénov nie je pre Aqualand Moravia konečný.  Ako uviedol riaditeľ Petr Pavlacký, v nadchádzajúcich rokoch čaká park ďalšie rozširovanie o vonkajšie bazény a atrakcie, na ktorých sa bude môcť vyšantiť celá rodina.

Za širokú ponuku bazénov a ich premyslený koncept si Aqualand právom vyslúžil jednotku.

Tobogany a ďalšie atrakcie: Pripravte sa na dlhé čakanie

V súčasnosti sa nadšenci adrenalínu môžu vyšantiť na 20 toboganoch a šmýkačkách. Ponuka je rozdelená medzi tri stupne náročnosti.  

Aby ste si ich mohli vyskúšať, je nutné, aby ste mali prípadne vaše deti výšku najmenej 120 cm, u tých náročnejších dokonca 140 cm.  Menšie deti majú svoje šmýkačky ako súčasť detských bazénov.  

U väčšiny toboganov potrebujete gumové rafty.  A práve to je kameň úrazu. Aby ste získali raft, musíte sa postaviť do radu na vyznačené miesto. Platí, že ako náhle sa zveziete na tobogane, odovzdáte svoj raft čakajúcemu.  Pokiaľ sa chcete ešte raz zviesť, musíte sa postaviť na koniec radu.

V letnej sezóne sa však musíte obrniť trpezlivosťou alebo poveriť iného člena rodiny, ktorý za vás ten rad odstojí.

Pokiaľ sa vám nechce stáť v rade a čakať, máte možnosť prednostne si kúpiť raft (služba sa nazýva Fast track). Po jednom zvezení však raft musíte vrátiť.  Tieto rafty sú farebne odlíšené a ak si myslíte, že by ste sa zviezli viackrát, ste na omyle. Plavčíci na atrakciách vás na to hneď upozornia.

Cena Fast tracku je 39 korún za jednu jazdu (1,50 €, Prevodník mien). Platí sa čipom.  Snáď stojí upozornenie, že ak pošlete vášho adolescenta samého, sem tam v priebehu dňa si jeho čip preverte.  V lete sú totiž rady na rafty skutočne veľmi dlhé a kúpiť si prednostný raft láka netrpezlivú mládež o to viac.

Za dlhé čakanie na raft tak strhávame Aqualandu  body a vyslúži si  trojku.

vysvedcenie_aqualand

Reštaurácie a občerstvenie: zoberte so sebou poriadny mešec

V celom areály, či už vonku alebo vo vnútri, nájdete množstvo stánkov s občerstvením. Okrem klasických fast foodových hranoliek a vyprážaného rezňa či ryby, je v ponuke aj tradičná česká kuchyňa, vrátane dvoch polievok, či šalátového baru.

Pri vstupe do areáluzískate náramkový čip, ktorý slúži aj ako peňaženka v celom areály.  Priložením čipu zaplatíte za kokteily, jedlo,zmrzlinu či ďalšie pochutiny, nápoje alebo ďalšie atrakcie.

I keď návštevník aquaparku musí počítať s vyššou cenou za jedlo a nápoje, ceny v Aqualandu nás skutočne prekvapili.  Štartuje sa na 50-tich rokunách.

Pripravte sa tak na to, že za pól litra kofoly alebo piva zaplatíte 50 korún. Rovnako toľko vás výjde aj naberačka polievky či tanier hranoliek.  Rezeň bez prílohy stojí 139 korún a rovnako aj špagety s rajčatovou omáčkou.

Ak chcete deťom kúpiť francúzsku palacinku, nachystajte si 89 korún a za varenú kukuricu zaplatíte 70 korún.  

Plnohodnotný obed rodinu s deťmi tak môže výjsť aj na 30 až 50 eur. Podľa agentúry CzechTourism tvorí až 20 % z návštevníkov Aqualandu práve rakúske obyvateľstvo. Nuž a ceny za jedlo a nápoje sa približujú skôr týmto návštevníkom.

Za vysoké ceny jedla a nápojov udeľujeme Aqualandu trojku. 

Cena vstupeniek: Pri online nákupe ušetríte aj 20 %

Asi nikto neočakáva, že vstup do Aqualandu bude lacný.  Zadarmo môžu vstupiť len deti s výškou do 100 centimentov.

Dieťa do 150 cm a držitelia preukazov ZPT a ZTP/P do 18 rokov zaplatia 349 korún. Ostatné deti, študenti do 26 rokov a senior zaplatia 499 korún za jednorázový vstup a dospelého vyjde vstup na 699 korún.

Toto sú ceny na pokladne.  Rozhodne sa však oplatí, kúpiť si lístky dopredu – online.  Sú výhodnejšie tak o 20 %. 

Taktiež je možné využiť rodinnú vstupenku. Rodina podľa aqualandu však predstavuje 2 dospelých a jedno dieťa do 150 cm.

K rodinnej vstupenke je možné dokúpiť ešte ďalšie dve deti za zvýhodnených 149 Kč na dieťa.

Auqaland ponúka aj zvýhodnené pernamentky, či rôzne balíčky alebo skupinové zľavy.

Určite sa oplatí sledovať aj rôzne zľavové portály. 

Za rodinnú vstupenku, ktorá na rozdiel od bežnej praxe umožňuje vstup len s jedným dieťaťom strhávame aqualandu body a teda si na vysvedčení od nás vyslúžil dvojku.

Letný program: Cirkus Jo-Joo, vedecká show, hviezdy s Planetáriom Brno

Spolu so vstupenkou do aqualandu dostanete aj vstup na poobedné predstavenie do národného cirkusu Jo-Joo a vstup do cirkusové Zoo.  

Predstavenie sa uskutoční vždy v 15:45 alebo v 17:00 hodín. Ak by vám ani jedno nevyhovovalo, môžete ešte navštíviť  večerné predstavenie v 19:00, avšak tu vám vstupenka poskytuje len 100-korunovú zľavu z ceny predstavenia.

Animačné programy budú sprevádzať aj „chytrá zábava“ s VIDA science centrom v podobe vedeckej show.

Návštevníci si budú môcť tiež prezrieť slnko cez ďalekohľad požičaný od Planetária Brno.

Za letné rozšírenie pobavenie návštevníkov o cirkus a animačné programy patrí Aqualandu jednotka.

Navštíviť či nenavštíviť Aqualand Moravia?

Za nás jednoznačné áno.

Hlavným cieľom je predsa pobaviť sa, zažiť mnoho zábavy, vyšantiť sa v bazénoch a na atrakciách, užiť si cirkus a sprievodné aktivity. V tom má Aquland Moravia skutočne čo ponúknuť.

Miroslava Hrášková

Autor článku Miroslava Hrášková

V článkoch sa najradšej venuje problematike daní, dávok a dôchodkov. Okrajovo spracováva aj oblasť financovania bývania, termínovaných vkladov a sporenia. Vyštudovala hospodársku politiku na ekonomicko-právnej fakulte Masarykovej... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+2
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

31. 3. 2024 | PR článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

Druhé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa dozvieme meno nástupcu Zuzany Čaputovej v prezidentskom úrade. O tom, ako sú rozdané karty, nás tradične informujú... celý článok

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok