Dovolenku vám zamestnávateľ môže skrátiť kedykoľvek

Barbora Magočová | rubrika: Článok | 7. 8. 2017
Vedeli ste, že vám zamestnávateľ môže plánovanú dovolenku zrušiť alebo vás z nej odvolať, aj keď už relaxujete na pláži? Čítajte, akým úskaliam môžete v súvislosti s čerpaním dovolenky čeliť a ako ich riešiť.
Dovolenku vám zamestnávateľ môže skrátiť kedykoľvek

Zdroj: Shutterstock

O čerpaní dovolenky rozhoduje zamestnávateľ

Čerpanie dovolenky v praxi nezriedka funguje tak, že zamestnanec zamestnávateľovi nahlási, v akom termíne by potreboval voľno; zamestnávateľ následne vychádza zamestnancovi v ústrety.

Odsúhlasenie termínu dovolenky ale nie je automatické – v skutočnosti platí, že o termíne čerpaní dovolenky má právo vždy rozhodovať zamestnávateľ.

Ak by teda zamestnávateľ chcel, mohol by vám bez ohľadu na vaše prianie či ročné obdobie určiť, kedy si dovolenku vyčerpáte a toto počínanie by bolo plne v súlade so Zákonníkom práce.

Ten totiž stanoví, že čerpanie dovolenky sa musí so zamestnancom iba prerokovať; súhlas zamestnanca so stanoveným termínom dovolenky ale nepožaduje.

Ustanovenia Zákonníka práce však zamestnávateľovi pri určovaní termínu dovolenky predsa len nenechávajú úplne voľnú ruku:

  • V prvom rade platí, že čerpanie dovolenky musí korešpondovať s plánom dovoleniek určeným s predchádzajúcim súhlasom zástupcov zamestnancov. 
  • Zároveň sa musí dovolenka čerpať tak, aby ste si mohli dovolenku vyčerpať spravidla vcelku a do konca príslušného kalendárneho roka. 
  • Zamestnávateľ musí tiež prihliadať na vaše oprávnené záujmy (napríklad na význam rodinnej rekreácie s malými deťmi v období letných prázdnin). 

S rešpektovaním všetkého vyššie uvedeného vám musí zamestnávateľ určiť čerpanie aspoň štyroch týždňov dovolenky v kalendárnom roku; predpokladom samozrejme je, že vám na dovolenku vznikol nárok (t.j. dovolenka vám napríklad nemá byť krátená) a určeniu čerpania dovolenky nebránia prekážky na vašej strane (napríklad pracovná neschopnosť).

Ak ste do konca príslušného kalendárneho roka dovŕšili najmenej 33 rokov veku, máte nárok na minimálne päť týždňov dovolenky.

Dovolenka s rodinou

Vždy si nechávajte podpísať tzv. dovolenkový lístok

Počas roka máte nárok aspoň na jednu súvislú dvojtýždennú dovolenku, ktorú môžete čerpať v akomkoľvek ročnom období.

Opäť však platí, že termín dovolenky vyberá zamestnávateľ. O termíne dovolenky vás zamestnávateľ musí informovať minimálne 14 dní vopred. Výnimkou z uvedených pravidiel sú samozrejme situácie, kedy zamestnávateľ aj zamestnanec spoločne odsúhlasia iný postup.

Hoci dohoda ohľadom dovolenky nemusí byť písomná, vždy sa vyplatí mať dovolenku dopredu potvrdenú na tzv. dovolenkovom lístku.

Ak totiž nemáte v rukách písomne potvrdený termín čerpania dovolenky, budete ťažko preukazovať svoje nároky voči zamestnávateľovi, ktorý na poslednú chvíľu dovolenku zruší.

Čerpanie dovolenky bez písomného potvrdenia od zamestnávateľa sa môže zvrtnúť vo váš neprospech aj vtedy, keď si zamestnávateľ potrebuje nájsť dôvod na ukončenie pracovného pomeru; takéto situácie neraz končia tak, že zamestnanec si myslí, že čerpá dovolenku a zamestnávateľ zatiaľ ukončí pracovný pomer z dôvodu neospravedlnenej absencie.

Okrem individuálneho čerpania dovolenky môže zamestnávateľ po dohode so zástupcami zamestnancov určiť aj hromadné čerpanie dovolenky. Túto možnosť však smie využiť len vtedy, keď je to nevyhnutné z prevádzkových dôvodov. Hromadné čerpanie dovolenky nesmie byť určené na viac ako dva týždne.

Výnimkou sú vážne prevádzkové dôvody, ktoré vám musí zamestnávateľ oznámiť najmenej pol roka dopredu. V takom prípade sa môže dovolenka hromadne čerpať až tri týždne. Vďaka hromadnému čerpaniu dovolenky, ktoré sa často využíva počas vianočných sviatkov, môžu zamestnanci prísť o väčšinu dovolenky, ktorú plánovali na leto.

Čo robiť, ak zamestnávateľ naruší čerpanie dovolenky

Zamestnávateľ má právo vám termín čerpania dovolenky kedykoľvek zmeniť alebo vás dokonca z dovolenky odvolať.

Ak to však urobí napriek tomu, že vám už dovolenku odsúhlasil, musí vám nahradiť náklady ktoré vám bez vášho zavinenia z tohto dôvodu vznikli.

Uvedenými nákladmi môžu byť napríklad storno poplatky za zaplatený zájazd či cestovné náklady vynaložené v súvislosti s predčasným návratom z dovolenky.

Ak vás teda zamestnávateľ žiada o predčasný návrat z dovolenky, upozornite ho na to, koľko ho to bude stáť; pokiaľ zamestnávateľ napriek tomu nalieha, aby ste dovolenku ukončili, nezabudnite si zaobstarať doklady preukazujúce výšku uvedených nákladov.

Doklady následne predložte zamestnávateľovi a žiadajte ich preplatenie.

Foto: Pixabay

Barbora Magočová

Autor článku Barbora Magočová

Barbora Magočová je právnička. Venuje sa najmä obchodnému a občianskemu právu a popri právnej praxi rozvíja aj publikačnú činnosť. Pre Peniaze.sk píše články týkajúce sa hlavne právnych aspektov podnikania a obchodných záväzkových... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+7
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

25. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

25. 3. 2024 | PR článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

Inflácia negatívne ovplyvňuje nielen obyvateľstvo, ale aj podnikateľskú sféru. Rast nákladov pociťujú ako veľké, tak aj menšie spoločnosti. Hľadanie možností ako ušetriť je tak dennou... celý článok

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

16. 2. 2024 | Marek Mittaš

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

Začiatky podnikania sú spojené s viacerými poplatkami a ďalšími nákladmi, ktoré môžu komplikovať rozbeh nejedného nového podnikateľa. Dobrou správou však je, že štát poskytuje takzvaný... celý článok

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

12. 2. 2024 | Barbora Magočová

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

Možno ste nevedeli, ale od 1. novembra 2023 vykonávajú zápis s.r.o. do obchodného registra okrem súdov aj notári. Bude však návšteva notárskeho úradu znamenať aj menej administratívy... celý článok

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

6. 2. 2024 | Daniel Výcha

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

Plánujete založiť živnosť v roku 2024? V tom prípade by ste mali vedieť, čo vás čaká a aké zmeny sa chystajú. Pre lepší prehľad sme v nasledujúcom článku spísali všetky potrebné informácie. celý článok