Ste tehotná? Takéto úľavy vám musí zamestnávateľ poskytnúť

Redakcia | rubrika: Článok | 19. 9. 2019
Zákon ochraňuje tehotné zamestnankyne rôznymi úľavami a zvýhodneniami. Čítajte, čo môžete od zamestnávateľa požadovať, ak čakáte dieťatko.
Ste tehotná? Takéto úľavy vám musí zamestnávateľ poskytnúť

Zdroj: Shutterstock

Tehotné zamestnankyne ochraňuje zákonník práce. Ak však chcete, aby k vám bolo na pracovisku pristupované s ohľadom na váš zmenený zdravotný stav, musíte svoje tehotenstvo zamestnávateľovi riadne a včas písomne oznámiť, s priložením potvrdenia od vášho zamestnávateľa.

1. Zamestnávateľ vás nemôže prepustiť

Ak si plníte svoje pracovné povinnosti, zamestnávateľ vás nemôže prepustiť. Aj v prípade, že by s vašou prácou nebol úplne spokojný, možnosti ako ukončiť pracovný pomer sú pre zamestnávateľa značne obmedzené. Prepustená tehotná zamestnankyňa môže byť len z týchto dôvodov:

  • výpoveď z dôvodu zrušenia zamestnávateľa
  • výpoveď pre stratu predpokladov pre výkon dohodnutej práce podľa osobitného zákona, ku ktorej došlo z vašej vlastnej viny. 

Tretím výpovedným dôvodom je situácia, v ktorej by mal zamestnávateľ právo s vami skončiť pracovný pomer okamžite, a to buď za právoplatné odsúdenie pre úmyselný trestný čin alebo kvôli závažnému porušeniu pracovnej disciplíny. 

Sťažený postup ukončenia pracovného pomeru sa týka aj skončenia v skúšobnej dobe. Ukončenie v skúšobnej dobe môže nastať len vo výnimočných prípadoch, nesmie súvisieť s tehotenstvom a musí byť náležite písomne odôvodnené.
 

2. Ťažká či zdraviu škodlivá práca neprichádza do úvahy

Tehotné ženy nesmú byť zamestnávané prácami, ktoré sú pre ne fyzicky neprimerané alebo škodia ich organizmu. Ak druh práce, ktorý vykonávate, ohrozuje vaše tehotenstvo, musí zamestnávateľ vykonať dočasnú úpravu vašich pracovných podmienok. Pokiaľ úprava nie je možná, musíte byť dočasne preradená na inú prácu. Táto práca by však pre vás mala byť vhodná a ohodnotená rovnakým zárobkom, ako vaša doterajšia práca. V prípadoch, kedy sa vhodná práca nenájde, je možné sa dohodnúť aj na preradení na prácu iného druhu. 

Zárobok za prácu, ktorú vykonávate po preradení, môže byť nižší ako zárobok za vašu doterajšiu prácu. Zákonník práce vám však v takom prípade garantuje poskytnutie príspevku na vyrovnanie rozdielu medzi vašou novou a predchádzajúcou mzdou. Podmienkou je, aby k preradeniu nedošlo z vášho zavinenia.

Medzi práce, ktorými sa tehotné ženy nesmú zamestnávať, patrí typicky napríklad:

  • práca s vymedzenými karcinogénnymi látkami, 
  • práca vo výškach nad 1,5 metra, 
  • práca pri porážke zvierat na bitúnkoch a iné.
Všetky práce, ktoré sú zakázané priamo zákonodarcom, konkretizuje nariadenie vlády č. 272/2004 Z.z.; okrem týchto prác nesmiete vykonávať ani prácu, ktorá bude označená ako ohrozujúca vaše tehotenstvo lekárskym posudkom z dôvodu vášho individuálneho zdravotného stavu. 

Zákonník práce vníma ako rizikovú aj nočnú prácu. Ak pracujete v noci, môžete v tehotenstve požiadať zamestnávateľa o preradenia na dennú prácu a zamestnávateľ vám musí vyhovieť.

Pre úplnosť dodajme, že ak zamestnávateľ nemá možnosť vás preradiť na pracovné miesto s dennou prácou alebo na inú vhodnú prácu, je povinný vám poskytnúť pracovné voľno s náhradou mzdy.

3. Nerovnomerné rozvrhnutie pracovného času len po dohode s Vami

Všeobecne platí, že ak nie je možné, aby sa pracovný čas rozvrhol rovnomerne na jednotlivé týždne, môže zamestnávateľ pracovný čas rozvrhnúť nerovnomerne.

Priemerný týždenný pracovný čas nesmie pritom presiahnuť v období najviac štyroch mesiacov ustanovený týždenný pracovný čas (t.j. zvyčajne 40 hodín týždenne).

Ak ste však v očakávaní, nemusí vás nerovnomerné rozvrhnutie pracovného času trápiť; pokiaľ vám totiž takéto rozvrhnutie pracovného času nevyhovuje, nemusíte s ním súhlasiť a zamestnávateľ to musí rešpektovať.

4.Možnosť kratšieho pracovného času

V prípade, že svojho zamestnávateľa požiadate o tzv. kratší pracovný čas alebo o inú vhodnú úpravu určeného týždenného pracovného času, musí vám zamestnávateľ vyhovieť.

Výnimkou je len situácia, keď tomu bránia vážne prevádzkové dôvody.

5.Nadčasy a pracovná pohotovosť len s vaším súhlasom

Ak čakáte dieťa, nemusíte pracovať nadčas, pokiaľ s tým nebudete sama dobrovoľne súhlasiť; zamestnávateľ vás nesmie do práce nadčas nútiť. Zároveň platí, že zamestnávateľ vám nemôže nariadiť pracovnú pohotovosť, ak sa nedohodnete inak.

Anketa

Podporuje štát rodičov na materskej (rodičovskej) dovolenke dostatočne?

Redakcia

Autor článku Redakcia

Internetový denník Peniaze.sk momentálne patrí medzi najnavštevovanejšie ekonomické weby. Svojim užívateľom ponúka články z rôznych oblastí osobných financií, praktické rady, komentáre, užitočné kalkulačky, politické témy,... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+4
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Zmeny v druhom pilieri: Dotkla sa úprava aj vašej penzie?

15. 3. 2024 | Redakcia

Zmeny v druhom pilieri: Dotkla sa úprava aj vašej penzie?

Začiatkom roku 2024 nastali významné zmeny v niekoľkých oblastiach, vrátane druhého piliera. V dôsledku snahy o zníženie deficitu verejných financií došlo k zníženiu príspevkovej sadzby... celý článok

Nepriznali vám invalidný dôchodok, lebo nie ste dosť chorý? Ako sa brániť?

13. 3. 2024 | Barbora Magočová

Nepriznali vám invalidný dôchodok, lebo nie ste dosť chorý? Ako sa brániť?

Invalidný dôchodok môžete získať len vtedy, keď vám váš zdravotný stav značne znižuje schopnosť pracovať. Aké kritériá sa pri jeho posudzovaní v roku 2024 musia brať do úvahy? A ako... celý článok

Veľké prekvapenie pre Slovákov: Takto vyzerajú trináste dôchodky v praxi

5. 3. 2024 | Daniel Výcha

Veľké prekvapenie pre Slovákov: Takto vyzerajú trináste dôchodky v praxi

Trináste dôchodky sú neutíchajúcou témou, ktorou sa zaoberá nielen vláda, ale aj samotní dôchodcovia už niekoľko mesiacov. Minulý rok mali dôchodcovia dostať trináste dôchodky v plnej... celý článok

Komu sa oplatí ísť do predčasného dôchodku v roku 2024?

22. 2. 2024 | Daniel Výcha

Komu sa oplatí ísť do predčasného dôchodku v roku 2024?

Predčasný dôchodok láka mnohých. Má však určité obmedzenia, kvôli ktorým nemusí byť výhodný pre úplne každého. Pre ktoré skupiny ľudí sa oplatí v tomto roku ísť do predčasného dôchodku... celý článok

Zmeny v druhom pilieri: Koho sa týkajú a prečo si od roku 2024 nasporíme menej?

23. 1. 2024 | Marek Mittaš

Zmeny v druhom pilieri: Koho sa týkajú a prečo si od roku 2024 nasporíme menej?

Druhý pilier prejde v roku 2024 jednou výraznou zmenou, ktorá spôsobí, že si v ňom nasporíme menej. Od januára dôjde k trvalému zníženiu príspevkovej sadzby z 5,5 % na 4 %. Podľa vlády... celý článok