Majstrovstvá sveta v hokeji 2018: Koľko stoja vstupenky a cesta na turnaj?

Miroslav Homola | rubrika: Článok | 30. 4. 2018
Lístky na veľké hokejové turnaje ako sú majstrovstvá sveta väčšinou bývajú pomerne drahé. Vstupenky na tohtoročné zápasy však nie sú nejako zvlášť predražené, horšie je to však s cestovaním. V článku nájdete ceny vstupeniek na zápasy, náklady na cestu a priemerné sumy hokejových zájazdov.
Majstrovstvá sveta v hokeji 2018: Koľko stoja vstupenky a cesta na turnaj?

Zdroj: Shutterstock

Vstupenky na zápasy Slovenska

Všetky zápasy našej hokejovej reprezentácie sa uskutočnia v Kodani, respektíve v novej Royal aréne, ktorá má kapacitu 12 000 miest. Ak chcete vidieť všetky zápasy Slovenska v základnej skupine, musíte rátať so sumou zhruba vo výške 150 eur.

Avšak, to je cena za tie najlacnejšie kategórie. Ak budete chcieť mať lepší výhľad alebo luxusnejšie sedenie, za lístky si pomerne dosť priplatíte. Veľkou výhodou je zľava, ktorú si môžu uplatniť deti do 14 rokov, ale len na zápasy Slovenska. Zľavy budú vo výške zhruba 16,66 eur, 17,33 eur, 19,89 eur, 20,56 eur, 26,87 eur, 27,54 eur, 36 eur a 36,28 eur v závislosti od kategórie vstupenky.

Vo vyraďovacej časti turnaja budú vstupenky o niečo drahšie. Najlacnejší lístok na zápas štvrťfinále, semifinále, zápas o bronz alebo finále bude stáť zhruba 62 eur. Najdrahšie vstupné na jeden zápas vo vyraďovacej fáze turnaja bude stáť zhruba 180 eur.

Momentálne sú však lístky už takmer vypredané a predávajú sa oveľa drahšie. Ceny sa momentálne pohybujú od 40 do 80 eur za lístok na jeden zápas Slovenska v základnej časti.

TIP: MS v hokeji 2018: Program zápasov a skupiny

MS v hokeji 2018: Lístky, vstupenky, cesta, zájazd, cena

Zdroj: shutterstock

Cesta na sever

Autobus

  • Cesta do dejiska šampionátu na vlastnú päsť si už vyžaduje väčšie úsilie. Musíte si zabezpečiť dopravu a samozrejme ubytovanie. Ak si vyberiete autobusovú dopravu z Bratislavy priamo do Kodane, máte na výber hneď niekoľko možností. Najlacnejšia alternatíva tohto druhu je trasa Bratislava - Praha - Kodaň, ktorá ma len jeden prestup v Prahe. Cena jednosmernej cesty sa pohybuje od 50 do 79 eur. Počítajte však s približne 18-hodinovým cestovaním.

Vlak

  • V prípade vlakovej dopravy je najvýhodnejšie ísť z Prahy, ale s prestupom na autobus. Táto možnosť dopravy je však pomerne drahá a nepohodlná, nakoľko musíte prestupovať niekoľkokrát.

Lietadlo

  • Do Dánska sa môžete konfortne a pomerne lacno dostať lietadlom. Letieť môžete z Viedne alebo Prahy priamou linkou, takže let zaberie zhruba 80 až 100 minút. Ceny leteniek sa pohybujú od 100 do 180 eur a to aj so spiatočnou cestou. Záleží však na dátume cesty a flexibilite cestujúceho.

Auto

  • Ak sa rozhodnete urobiť si európsky "road trip", pripravte sa na cestu dlhú 1 168 kilometrov z Bratislavy a 1 418 kilometrov z Košíc. V oboch prípadoch existujú dve možné trasy. Jednou z nich je prejsť do Nemecka celou Českou republikou, druhá možnosť je trasa cez Poľsko. Nakoľko sú na českých diaľniciach cestné práce a obmedzenia, rozumnejšou trasou je obchádzka cez Poľsko.
  • Z Nemecka do Dánska vás čaká aj prechod na trajekte, za ktorý budete musieť zaplatiť zhruba 125 eur. Ak si však cestu trajektom objednáte aspoň 14 dní dopredu, zaplatíte len 67 eur. Spotreba pohonných hmôt samozrejme závisí od typu auta, ale natankovať by ste si mali ešte pred príchodom do Dánska, pretože ceny pohonných hmôt sú u nich pomerne drahé.
  • Najviac ušetríte, ak si natankujete v Poľsku, nakoľko sa tam cena za liter benzínu pohybuje vo výške 1,06 eur a za naftu 1,04 eur. Celková cesta autom tam aj späť, by tak mohla stáť okolo 280 eur, ale to len za predpokladu, že spotreba bude približne 7 l/100 km.

Zájazd

  • Existuje aj možnosť zakúpiť si letecký alebo autobusový zájazd, kde sú v cene zahrnuté výdavky na dopravu, ubytovanie, dva lístky na zápasy Slovenska a malá pozornosť v podobe suveníru. Za autobusový zájazd na dva zápasy zaplatíte zhruba 250 eur, letecký zájazd je o niečo drahší a stojí okolo 790 eur.

Miroslav Homola

Autor článku Miroslav Homola

Miroslav Homola písal pre denník Finance.sk od roku 2017 do 2019. Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+4
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

22. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

Trináste dôchodky predstavujú pre štát náklad takmer 830 miliónov eur. Štát na to ale nemá peniaze. Skončíme ako Grécko, budú nás musieť zachraňovať, varuje analytik Ivan Bošňák.

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

31. 3. 2024 | PR článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

Druhé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa dozvieme meno nástupcu Zuzany Čaputovej v prezidentskom úrade. O tom, ako sú rozdané karty, nás tradične informujú... celý článok

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok