4 šikovné programy na správu účtovníctva pre podnikateľov a živnostníkov

Miroslav Homola | rubrika: Článok | 16. 5. 2018
Hľadáte šikovné programy na vedenie účtovníctva, faktúr alebo miezd? Dnes už sú takéto softvéry k dispozícii aj zadarmo. My sme sa pozreli na niekoľko z nich a vybrali sme 4 programy, ktoré vám uľahčia správu účtovníctva.
4 šikovné programy na správu účtovníctva pre podnikateľov a živnostníkov

Zdroj: Shutterstock

POHODA START

Jedným z najznámejších ekonomických softvérov je program POHODA. Pôvodne pochádza z Českej republiky, ale dnes je už aj v slovenskej verzii. Tento program sa používa na kompletnú správu a vedenie účtovníctva, zároveň obsahuje aj doplnkové funkcie. Táto verzia je určená hlavne na podvojné účtovníctvo a správu faktúr.

Pomocou programu POHODA budete mať prehľad o stave majetku, skladov, knihy jázd, platov pre zamestnancov a obsahuje aj jednoduchý adresár. Bonusovou aplikáciou je funkcia homebanking, ktorá zabezpečí peňažné spojenie s vašou bankou. Program POHODA zvládnu aj úplný začiatočníci, ale splní požiadavky aj pokročilých podnikateľov.

 

Výhody:

  • Jednoduché a prehľadné rozhranie
  • Homebanking
  • Vedenie účtovníctva, faktúr, skladov a miezd
  • Rozsiahly ekonomický softvér

Aplikáciu si môžete stiahnuť priamo do vášho počítača.

Veľkosť súboru 55,90 MB
Operačný systém Windows XP/Vista/Vista 64bit/XP 64bit/7/7 64bit
Verzia 2013

MRP - K/S

Medzi obľúbené finančné programy patrí aj MRP - K/S (klient/server). Tiež je využívaný prevažne na vedenie účtovníctva a plní aj funkciu informačného systému. Je určený aj pre väčšie výrobné podniky, ktorým umožňuje plánovať výrobu a nakupovanie potrebného materiálu. Jeho veľkými prednosťami sú aj robustnosť a stabilita systému. Účtovné a citlivé dáta firmy sú programom aj dobre chránené.

Samozrejmosťou sú štandardné funkcie ako daňová evidencia, sklady, objednávky, faktúry a podobne. Pri tomto programe je aj možnosť pridať potrebné funkcie, ktoré k vášmu účtovníctvu potrebujete. Zámerom vývojárov tejto aplikácie boli rastúce požiadavky užívateľov, takže aj napriek vysokej profesionalite a rozsiahlosti tohto softvéru zvládne jeho ovládanie aj úplný začiatočník. Pre väčšie firmy je prijateľná aj cena za plnú verziu.

Výhody:

  • Jednoduchý a prehľadný
  • Rôzne funkcie a nástroje
  • Modularita
  • Možnosti nasadenia
Veľkosť súboru 36,98 MB
Operačný systém Windows XP/Vista/Vista 64bit/XP 64bit/7/7 64 bit
Verzia 2012

4 šikovné účtovné programy, ktoré sú zadarmo

Zdroj: shutterstock

TIP: 2 aplikácie, ktoré vám šikovne pomôžu vyhnúť sa rannej dopravnej zápche

HUMANET

Tento program je zameraný na mzdy a personalistiku vo firme, ale stará sa aj o podvojné a jednoduché účtovníctvo. Ide o veľmi flexibilný program, ktorý funguje vždy na základe aktuálnej legislatívy a predpisov, nakoľko sa pravidelne automaticky aktualizuje. V tomto prípade platíte len za programom spracované položky. V prípade problémov s programom je pripravená textová nápoveda, telefonická alebo e-mailová podpora.

Jeho ďalšími prednosťami sú rýchlosť a jednoduchosť spracovania personálnych, prípadne mzdových údajov. Program má aj históriu údajov, respektíve legislatívy, takže aj spracovanie miezd za rok 2015 bude na základe zákonov z roku 2015. Program urobí aj bezchybný výpočet mzdy, dovolenky, nemocenskej, exekúcií, nadčasov a podobne. Tvorcovia do programu pridávajú nové funkcie a vylepšenia každý mesiac.

Výhody:

  • Podvojné a jednoduché účtovníctvo
  • Elektronická a telefonická podpora
  • Kompletne on-line
Verzia 1.0
Operačný systém Windows, Linux, Mac OS, Android, iOS

MONEY S3

Posledným programom je jeden s najrozšírenejších a najobľúbenejších softvérov malých a stredných firiem na Slovensku, ktorý sa venuje podvojnému a jednoduchému účtovníctvu, faktúram, skladom, objednávkam, mzde, personalistike a obsahuje aj jednoduchý adresár. Samozrejmosťou je aj homebanking na pohodlné finančné operácie s vašou bankou.

Tento program je možné prepojiť aj s viacerými pokladňami, internetovými obchodmi alebo inými aplikáciami. Užívateľské rozhranie je prehľadné a zvládne ho aj úplný začiatočník. Ak vám štandardné moduly nebudú stačiť, môžete si program rozšíriť o ďalšie užitočné nástroje ako napríklad knihu jázd, cestovné náhrady a podobne.

Výhody:

  • Vedenie pokladne, miezd, kniha jázd, adresár a podvojné účtovníctvo
  • Prepojenie na internetové obchody, pokladne alebo aplikácie
  • Veľký výber modulov
  • Správa účtovníctva
Veľkosť súboru 172,76 MB
Operačný systém Windows XP/Vista/Vista 64bit/XP 64 bit/7/7 64 bit
Verzia 13.101

Na trhu s ekonomickým softvérom sa samozrejme vyskytuje viac užitočných a schopných nástrojov. Pozrite si aj ďalšie programy na správu financií a účtovníctva zadarmo.

Anketa

V akej oblasti chcete podnikať alebo podnikáte?

Miroslav Homola

Autor článku Miroslav Homola

Miroslav Homola písal pre denník Finance.sk od roku 2017 do 2019. Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+9
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

4. 4. 2024 | Barbora Magočová

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

Slovenské právne predpisy poskytujú spotrebiteľom pomerne vysokú ochranu. Aj preto sa banky či nebankoví poskytovatelia úverov a pôžičiek často snažia zmluvné dokumenty koncipovať tak,... celý článok

Nezhody medzi spoločníkmi s.r.o.: týchto 5 možností vás ich môže zbaviť!

3. 4. 2024 | Barbora Magočová

Nezhody medzi spoločníkmi s.r.o.: týchto 5 možností vás ich môže zbaviť!

Ak máte podiel v s.r.o. s viacerými spoločníkmi, určite nastanú aj chvíle, v ktorých sa váš názor bude líšiť. Čo ak sa však konflikt vyhrotí natoľko, že sa pomyslenie na ďalšie spoločné... celý článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

25. 3. 2024 | PR článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

Inflácia negatívne ovplyvňuje nielen obyvateľstvo, ale aj podnikateľskú sféru. Rast nákladov pociťujú ako veľké, tak aj menšie spoločnosti. Hľadanie možností ako ušetriť je tak dennou... celý článok

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

25. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

16. 2. 2024 | Marek Mittaš

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

Začiatky podnikania sú spojené s viacerými poplatkami a ďalšími nákladmi, ktoré môžu komplikovať rozbeh nejedného nového podnikateľa. Dobrou správou však je, že štát poskytuje takzvaný... celý článok