4 veci, ktoré by ste mali vedieť o pracovnej ceste

Barbora Magočová | rubrika: Článok | 14. 2. 2019
Kedy môžete odmietnuť pracovnú cestu? Čo si treba pred pracovnou cestou vždy zabezpečiť? Čítajte a dozviete sa viac.
4 veci, ktoré by ste mali vedieť o pracovnej ceste

Zdroj: Shutterstock

1. Bez vášho súhlasu vás zamestnávateľ na pracovnú cestu nevyšle

Hoci by sa mohlo zdať, že o vyslaní na pracovnú cestu rozhoduje zamestnávateľ, nie je to tak. Súhlas s vycestovaním musíte dať v podstate vždy. Otázkou je, či vás zamestnávateľ musí žiadať o súhlas pred každým vyslaním, alebo ste mu udelili jednu z foriem generálneho súhlasu pre všetky pracovné cesty.

Zamestnávateľ s vami nemusí dojednávať každú pracovnú cestu osobitne, ak možnosť vyslania:

  • vyplýva priamo z povahy dohodnutého druhu práce (tzn. všeobecný súhlas s vysielaním na pracovné cesty ste udelili formou súhlasu s výkonom určitého druhu práce, napr. pracujete ako obchodný reprezentant apod.),
  • vyplýva z povahy dohodnutého miesta výkonu práce (miestom výkonu práce podľa pracovnej zmluvy je širší región),
  • je zakotvená v dojednaní obsiahnutom v pracovnej zmluve.

V ostatných prípadoch máte možnosť pracovnú cestu odmietnuť.

 

2. Pozor na vymedzenie tzv. pravidelného pracoviska

Za pracovnú cestu sa považuje čas od vášho nástupu na cestu na výkon práce do iného miesta, ako je vaše pravidelné pracovisko, vrátane výkonu práce v tomto mieste do skončenia tejto cesty.

Vaše pravidelné pracovisko určíte nasledovne:

  • Medzi vami a zamestnávateľom môže existovať samostatné písomné dojednanie o určení vášho pravidelného pracoviska. Väčšinou pôjde samozrejme o miesto, v ktorom skutočne vykonávate prácu najčastejšie. Zákon však pamätá aj na povolania osobitnej povahy, z ktorej vyplýva častá zmena pracoviska (napr. revízori, inšpektori, novinári, vodiči z povolania, apod.). Ak aj vy vykonávate uvedený druh povolania, môže s vami zamestnávateľ dohodnúť ako pravidelné pracovisko aj miesto vášho pobytu.
  • Ak ste si miesto pravidelného pracoviska so zamestnávateľom nedojednali osobitne, považuje sa zaň miesto výkonu práce dohodnuté vo vašej pracovnej zmluve alebo v niektorej z dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.

Vzhľadom na to, že slovenský zákonodarca obmedzil určenie pravidelného pracoviska územím obce len nepriamo (bližšie § 57 Zákonníka práce, ktorý používa spojenie „mimo obvodu obce pravidelného pracoviska“), býva tento nedostatok zo strany zamestnávateľov využívaný na obchádzanie zákona a odmietanie nároku zamestnancov na cestovné náhrady.

Deje sa to napríklad vtedy, keď je ako miesto výkonu práce dojednané väčšie územie (regióny či dokonca celé štáty) a osobitná dohoda o pravidelnom pracovisku chýba. Na uvedenú slabinu právnej úpravy je najlepšie myslieť už pri uzatváraní pracovnej zmluvy a dojednať pravidelné pracovisko (alebo miesto výkonu práce) tak, aby ste v prípade nutnosti cestovania v súvislosti s výkonom práce predišli prípadným sporom.

Len pre porovnanie - v susednom Česku zamestnanci tento problém nemajú. Podľa českého Zákonníka práce platí, že ak by po aplikácii zákonných kritérií bolo ako pravidelné pracovisko určené územie širšie ako jedna obec, je pravidelným pracoviskom obec, v ktorej sa pracovné cesty začínajú najčastejšie.

3. Na pracovnú cestu len s vopred odsúhlaseným cestovným príkazom

Ak vás zamestnávateľ vysiela na pracovnú cestu, je podľa zákona povinný písomne určiť aspoň nasledujúce náležitosti:

  1. miesto jej nástupu,
  2. miesto výkonu práce,
  3. čas trvania pracovnej cesty,
  4. spôsob dopravy,
  5. miesto skončenia pracovnej cesty.

V praxi zamestnávatelia plnia uvedenú povinnosť podpisom vyplneného cestovného príkazu. Aj keď by sa podľa postupov zaužívaných na mnohých pracoviskách mohlo zdať, že ide o formalitu, nie je tomu tak. Obsah cestovného príkazu môže rozhodnúť napríklad o tom, či sa úraz, ktorý sa vám stal v súvislosti s cestou, bude posudzovať ako pracovný. Určenie času trvania pracovnej cesty zase limituje, koľko peňazí dostanete na cestovných náhradách.

4. Otázka nadčasov, ak pracovná cesta trvá dlhšie, než pracovný čas

Pracovné cesty sú z povahy veci spojené s nutnosťou cestovania na väčšie vzdialenosti. Neraz sa stáva, že samotný pracovný výkon, kvôli ktorému vás zamestnávateľ na pracovnú cestu vyslal, trvá veľmi krátko. Väčšinu času môžu naopak zaberať činnosti spojené s presúvaním sa na miesto určenia a späť, v dôsledku ktorých sa dostanete domov oveľa neskôr, než v bežný pracovný deň. Vzhľadom na uvedené vzniká otázka, či čas strávený na pracovnej ceste nad rámec vašej pracovnej zmeny možno považovať za prácu nadčas.

O práci nadčas spojenej s pracovnou cestou možno uvažovať vtedy, ak by ste v mieste určenia podávali pracovný výkon nad váš určený týždenný pracovný čas vyplývajúci z vopred určeného rozvrhnutia pracovného času a vykonávaný mimo rámca rozvrhu pracovných zmien. Samotné cestovanie po skončení pracovnej doby však nároky vyplývajúce z nadčasovej práce nezakladá.

Kompenzáciu však možno získať, ak váš zamestnávateľ v kolektívnej zmluve alebo so zástupcami zamestnancov dohodol, že za čas pracovnej cesty mimo rámca rozvrhu pracovnej zmeny, ktorý nie je prácou nadčas alebo pracovnou pohotovosťou, bude poskytovaná peňažná náhrada alebo náhradné voľno s náhradou mzdy v sume vášho priemerného zárobku.

Určitým vyvážením časovej náročnosti pracovnej cesty je skutočnosť, že na pracovnej ceste sa za výkon práce považuje aj čas, ktorý síce spadá do vášho pracovného času, ale bez vášho zavinenia ho strávite inak ako plnením pracovných úloh. Mzda za celú zmenu vám teda náleží aj vtedy, keď váš samotný pracovný výkon na pracovnej ceste trvá len hodinu a zvyšok pracovnej zmeny trávite v kaviarni čakaním na vlak a následným cestovaním.

Anketa

Chodíte na pracovné cesty?

Barbora Magočová

Autor článku Barbora Magočová

Barbora Magočová je právnička. Venuje sa najmä obchodnému a občianskemu právu a popri právnej praxi rozvíja aj publikačnú činnosť. Pre Peniaze.sk píše články týkajúce sa hlavne právnych aspektov podnikania a obchodných záväzkových... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

25. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

25. 3. 2024 | PR článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

Inflácia negatívne ovplyvňuje nielen obyvateľstvo, ale aj podnikateľskú sféru. Rast nákladov pociťujú ako veľké, tak aj menšie spoločnosti. Hľadanie možností ako ušetriť je tak dennou... celý článok

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

16. 2. 2024 | Marek Mittaš

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

Začiatky podnikania sú spojené s viacerými poplatkami a ďalšími nákladmi, ktoré môžu komplikovať rozbeh nejedného nového podnikateľa. Dobrou správou však je, že štát poskytuje takzvaný... celý článok

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

12. 2. 2024 | Barbora Magočová

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

Možno ste nevedeli, ale od 1. novembra 2023 vykonávajú zápis s.r.o. do obchodného registra okrem súdov aj notári. Bude však návšteva notárskeho úradu znamenať aj menej administratívy... celý článok

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

6. 2. 2024 | Daniel Výcha

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

Plánujete založiť živnosť v roku 2024? V tom prípade by ste mali vedieť, čo vás čaká a aké zmeny sa chystajú. Pre lepší prehľad sme v nasledujúcom článku spísali všetky potrebné informácie. celý článok