Kedy vám zamestnávateľ nemôže dať výpoveď?

Barbora Magočová | rubrika: Článok | 4. 4. 2019
Tehotenstvo či práceneschopnosť nie sú zďaleka jedinými okolnosťami, ktoré vás chránia pred stratou práce. Aké ďalšie skutočnosti zamestnávateľovi zabraňujú rozviazať pracovný pomer výpoveďou?
Kedy vám zamestnávateľ nemôže dať výpoveď?

Zdroj: Shutterstock

Práceneschopnosť vás pred výpoveďou chráni len niekedy

Zákonník práce upravuje viacero okolností, v ktorých pre zamestnávateľa platí zákaz výpovede. Obdobie, v ktorom sú tieto okolnosti na vašej strane prítomné, nájdete v zákone pod označením „ochranná doba“.

V ochrannej dobe (kedy vám zamestnávateľ nemôže dať výpoveď) sa nachádzate, ak:

  • ste boli dočasne uznaný za práceneschopného pre chorobu alebo úraz,

O vašej dočasnej pracovnej neschopnosti musí rozhodnúť lekár. Okamih doručenia potvrdenia o práceneschopnosti zamestnávateľovi pritom pre začiatok plynutia ochrannej doby nehrá rolu; podstatná je chvíľa, v ktorej je o práceneschopnosti rozhodnuté lekárom. Dodajme, že zákaz výpovede neplatí, ak bola práceneschopnosť spôsobená alebo vyvolaná úmyselne pod vplyvom alkoholu alebo omamných či psychotropných látok. Zamestnávateľ vám zároveň nesmie dať výpoveď v dobe podania návrhu na ústavné ošetrovanie alebo od nástupu na kúpeľnú liečbu až do dňa ich skončenia.

  • ste boli povolaný na výkon mimoriadnej služby či alternatívnej služby,
 

Pri povolaní na výkon mimoriadnej služby v období krízovej situácie trvá ochranná doba odo dňa doručenia povolávacieho rozkazu, príp. od povolania mobilizačnou výzvou alebo mobilizačným oznámením. Pri nariadení výkonu mimoriadnej služby trvá ochranná doba až do uplynutia dvoch týždňov po vašom prepustení z tejto služby. Uvedené platí rovnako v prípade výkonu alternatívnej služby (v prípade, že ste podali písomné vyhlásenie o odopretí výkonu mimoriadnej služby z dôvodu rozporu jej výkonu s vaším svedomím alebo náboženským vyznaním).

  • ste boli uvoľnený na výkon dobrovoľnej vojenskej prípravy, na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl SR,
  • ste tehotnou zamestnankyňou, zamestnankyňou na materskej dovolenke, či zamestnankyňou alebo zamestnancom na rodičovskej dovolenke,
  • sa ako osamelá zamestnankyňa, resp. osamelý zamestnanec staráte o dieťa mladšie ako tri roky,
  • ste dlhodobo uvoľneným na výkon verejnej funkcie,
  • ste boli ako zamestnanec pracujúci v noci uznaný lekárskym posudkom dočasne nespôsobilým na nočnú prácu.

Ak vám bola výpoveď daná ešte pred začiatkom ochrannej doby tak, že by výpovedná lehota mala uplynúť v ochrannej dobe, skončí sa váš pracovný pomer až uplynutím posledného dňa ochrannej doby. Uvedené neplatí, ak zamestnávateľovi oznámite, že na predĺžení pracovného pomeru netrváte.

Kedy zákaz výpovede neplatí

V niektorých situáciách vám zamestnávateľ môže dať výpoveď napriek tomu, že by mu v tom za normálnych okolností bránila ochranná doba. Zákaz výpovede teda nie je absolútny.

Zamestnávateľ má právo s vami ukončiť pracovný pomer výpoveďou bez ohľadu na ochrannú dobu v prípade, že:

  • je výpovedným dôvodom zrušenie zamestnávateľa alebo jeho časti,
  • je výpovedným dôvodom premiestnenie zamestnávateľa alebo jeho časti a vy nesúhlasíte so zmenou dohodnutého miesta výkonu práce a ste osamelou zamestnankyňou alebo osamelým zamestnancom starajúcim sa o dieťa mladšie ako 3 roky alebo ak ste zamestnancom pracujúcim v noci, ktorý bol uznaný dočasne nespôsobilým na nočnú prácu,
  • ak vám zamestnávateľ dáva výpoveď z dôvodu, pre ktorý by s vami mohol okamžite skončiť pracovný pomer (bližšie v článku Ani 3 dni neospravedlnenej absencie nemusia skončiť výpoveďou na hodinu).

Táto výnimka sa neuplatní, ak ste zamestnankyňou na materskej dovolenke alebo zamestnancom na rodičovskej dovolenke; v prípade, že vám zamestnávateľ dal výpoveď z dôvodu, pre ktorý by s vami mohol okamžite skončiť pracovný pomer ešte pred nástupom na materskú dovolenku alebo rodičovskú dovolenku tak, že by výpovedná doba uplynula behom dovolenky, skončí sa výpovedná doba súčasne s materskou, resp. rodičovskou dovolenkou.

  • ak vám zamestnávateľ dáva výpoveď pre iné porušenie pracovnej disciplíny,

Pre menej závažné porušenie pracovnej disciplíny vám môže byť daná výpoveď, ak vás zamestnávateľ v posledných šiestich mesiacoch v súvislosti s porušením pracovnej disciplíny na možnosť výpovede písomne upozornil; táto výnimka zo zákazu výpovede neplatí, ak ste tehotnou zamestnankyňou alebo ak ste na materskej či rodičovskej dovolenke.

  • ak vám zamestnávateľ dáva výpoveď preto, že ste z vlastnej viny stratili predpoklady na výkon dohodnutej práce podľa osobitného zákona.

Zdôraznime, že zákaz ukončenia pracovného pomeru sa vzťahuje len na výpoveď zo strany zamestnávateľa. Pokiaľ teda podpíšete dohodu o ukončení pracovného pomeru alebo s vami zamestnávateľ rozviaže pracovný pomer tzv. skončením v skúšobnej dobe, ochranná doba sa vás netýka.

Zvláštnou kategóriou sú zdravotne postihnutí zamestnanci

Ak máte status zamestnanca so zdravotným postihnutím, môžete dostať výpoveď len po predchádzajúcom súhlase príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. V prípade chýbajúceho súhlasu je výpoveď neplatná. Súhlas sa však nevyžaduje, ak ste už dosiahli vek určený na starobný dôchodok.

Odsúhlasenie výpovede nie je potrebné ani vtedy, ak je jej dôvodom zrušenie zamestnávateľa alebo jeho časti alebo jeho premiestnenie v kombinácii s vaším nesúhlasom so zmenou miesta výkonu práce. S úradom nemusí byť konzultovaná ani výpoveď daná z dôvodu, pre ktorý by s vami zamestnávateľ mohol okamžite skončiť pracovný pomer, alebo pre menej závažné porušenie pracovnej disciplíny v prípade, že ste boli v posledných šiestich mesiacoch v súvislosti s porušením pracovnej disciplíny písomne upozornení na možnosť výpovede.

Čo robiť, ak ste dostali výpoveď v ochrannej dobe

Záverom upozorňujeme, že aj proti neplatnosti výpovede danej v ochrannej dobe sa treba aktívne brániť. Právne kvalifikovanou obranou je žaloba o určenie neplatnosti skončenia pracovného pomeru, ktorá je podaná na súd najneskôr v lehote dvoch mesiacov odo dňa, kedy by sa mal podľa výpovede pracovný pomer skončiť.

Anketa

Aká je výška Vašej čistej mzdy?

Barbora Magočová

Autor článku Barbora Magočová

Barbora Magočová je právnička. Venuje sa najmä obchodnému a občianskemu právu a popri právnej praxi rozvíja aj publikačnú činnosť. Pre Peniaze.sk píše články týkajúce sa hlavne právnych aspektov podnikania a obchodných záväzkových... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok