Zľavy na pobyty a dovolenku: Kde ich hľadať?

Roland Regely | rubrika: Článok | 22. 4. 2019
Na to, aby ste mohli cestovať lacnejšie dnes nepotrebujete obehnúť všetky cestovné kancelárie. Internet je veľmi šikovným pomocníkom a o lacnom cestovaní to platí dvojnásobne.
Zľavy na pobyty a dovolenku: Kde ich hľadať?

Zdroj: Shutterstock

Kde nájsť zľavu na pobyt či dovolenku? Často stačí sledovať niekoľko internetových kanálov a zľava príde k vám na e-mail, alebo na sociálnej sieti. A aj keď zľavové portály už majú svoje najsvetlejšie časy asi za sebou, overení hráči zostali na trhu a stále prinášajú veľmi zaujímavé cestovateľské ponuky.

Kde reálne zoženiete zľavu

Aj keď už sa o nich často nehovorí ako o zľavových portáloch, pretože sa primárne zameriavajú na inšpiráciu, ešte stále ponúkajú možnosť cestovať výhodnejšie. Trh zľavových portálov sa za posledných päť až sedem rokov poriadne preriedil a tak ostali skutočne len tí najväčší a najsilnejší ako Zľavadňa.sk, Zľavomat.sk a Zamenej.sk.

Najviac ušetríte, ak nemáte pevne stanovený termín, kedy plánujete cestovať. Najvýhodnejšie ponuky na ubytovanie sa často objavujú s termínom cez týždeň, kedy majú hotely a ubytovacie zariadenia viac voľných kapacít, prípadne začiatkom, koncom sezóny a mimo letnej a zimnej sezóny. To platí o slovenských pobytoch, ale aj o dovolenkách pri mori či v exotike.

Ak hľadáte niečo konkrétne, najlepšie to nájdete priamo na stránkach týchto zľavových portálov. A ak nestíhate sledovať všetky naraz, oplatí sa sledovať aj tzv. agregátory, ktoré usporadúvajú najvýhodnejšie ponuky prehľadne a vďaka nim si môžete porovnávať ceny. Medzi najznámejšie patria zlavy.sme.sk a odpadnes.sk.

 

Dobre si prečítajte podmienky zľavy

Zľavu získate zakúpením voucheru, ktorého platnosť je presne ohraničená dátumami. Ešte pred zakúpením odporúčame overiť voľný termín priamo v ubytovacom zariadení a až potom zakúpiť voucher. Často sa stáva, že v prípade väčšieho množstva predaných kupónov pre vás zostanú už len posledné voľné termíny, ktoré nemusia byť až také zaujímavé.

Rovnako venujte pozornosť aj storno podmienkam. Za akých okolností možno pobyt stornovať, koľko peňazí dostanete naspäť a dokedy tak môžete urobiť. Všetky tieto podmienky musia byť uvedené priamo na kupóne.

Exkluzívne hotely v zľave len veľmi zriedka

Mnohé hotely nespolupracujú so zľavovými portálmi, ani s agregátormi, preto ich v takejto ponuke nenájdete. Odporúčame preto sledovať aj najväčších on-line predajcov na Slovensku ako invia.sk, pelikan.sk a stránky najväčších slovenských cestovných kancelárií. Často dostávajú od hotelov (slovenských či zahraničných) exkluzívne ponuky a tými exkluzívnymi myslíme najmä špeciálne ceny, ktoré nenájdete inde.

Prinášajú rôzne limitované ponuky, ktorých platnosť je často veľmi obmedzená, za to prináša možnosť navštíviť najlepšie hotely na Slovensku, v Rakúsku, Maďarsku i Čechách.

Zľavy aj od ubytovacích portálov

Množstvo zliav máte možnosť získať aj od tradičných predajcov ubytovania, akým je rezervačný portál Booking.com. Ak napríklad vo vyhľadávaní Google zadáte výraz: zľavový kód booking, dokážete sa dopracovať k zľavovým kódom k ubytovaniu. Aktuálne tak získate napríklad zľavu na ubytovanie vo výške 22,50 eur. Vlastný zľavový kód pre vašich známych získate aj vy, ak si založíte konto a budete Booking.com používať pri cestovaní.

Ak preferujete radšej dovolenku na vlastnú päsť, teda ubytovanie u domácich – v byte, apartmáne a iných ubytovacích zariadeniach, rovnako sa viete dopracovať k zľave aj pri ubytovacom portáli Airbnb. Tu však fungujú viaceré zľavy, najpopulárnejšia je tá, ktorú využijete na svoje prvé ubytovanie. Takýto zľavový kupón na prvé ubytovanie v hodnote 20-30 amerických dolárov viete opäť nájsť po pár minútach používania Google.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Anketa

Aké ubytovanie pri cestovaní preferujete?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Alternatíva k sporiacim účtom s výnosom 3 % ročne.

CHCEM INVESTOVAŤ

Zhodnocujte atraktívne svoje eurá. Obchodovanie na dennej báze, bezpečie investícií a ľahký prístup k finančným prostriedkom.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+4
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok

Čo je rating a prečo je jeho zníženie problémom pre Slovensko?

8. 1. 2024 | Marek Mittaš

Čo je rating a prečo je jeho zníženie problémom pre Slovensko?

Agentúra Fitch Ratings, jedna z troch najvplyvnejších ratingových agentúr na svete, znížila rating Slovenska. Dôvodom bolo zhoršenie stavu verejných financií počas predchádzajúcich... celý článok

Slovenská pošta opäť mení ceny: Koľko si priplatíme?

4. 1. 2024 | Daniel Výcha

Slovenská pošta opäť mení ceny: Koľko si priplatíme?

Ak využívate služby pošty, počítajte s tým, že od januára 2024 si za ne priplatíte. Nárast cien bude rôzny – sumy niektorých listov vzrastú o 11 až 18 %, zatiaľ čo za iné zaplatíte... celý článok