10 najlepších aplikácii pre slovenských dovolenkárov

Roland Regely | rubrika: Článok | 11. 6. 2019
Na svoju letnú či zimnú dovolenku si s určitosťou beriete aj svoj smartfón, tak si ho naplňte šikovnými cestovateľskými aplikáciami. Môžu vám ušetriť kopu času, peňazí a dať dovolenke nový rozmer.
10 najlepších aplikácii pre slovenských dovolenkárov

Zdroj: Shutterstock

Na svoju letnú či zimnú dovolenku si s určitosťou beriete aj svoj smartfón, tak si ho naplňte šikovnými cestovateľskými aplikáciami. Môžu vám ušetriť kopu času, peňazí a dať dovolenke nový rozmer.

Dovolenka bez mobilného telefónu je vraj tá najlepšia dovolenka. S tým sa dá len čiastočne súhlasiť. Ak sa totiž budete v rámci svojej destinácie presúvať, alebo chcete spoznať zaujímavé miesta, domácich a neplánujete ležať zavretý v dovolenkovom rezorte dva týždne, potom vám mobilné aplikácie pre cestovanie určite pomôžu vyžmýkať z dovolenky čo najviac.

1. Tripadvisor

Cestujete na miesto, kde ste ešte nikdy predtým neboli? Hľadáte tipy na zaujímavé atrakcie, chcete nájsť najlepšiu reštauráciu, zisťujete otváracie hodiny nejakej prevádzky? Nenájdete lepší nástroj ako aplikáciu Tripadvisor. Okrem iného obsahuje aj veľmi užitočné hodnotenia od používateľov, ktorí mali reálnu skúsenosť s atrakciou, prevádzkou či miestom.

Nespornou výhodou je aj to, že Tripadvisor má zmapovanú veľkú väčšinu krajín, miest a kontinentov. Často obsahuje aj reálne fotografie miest, takže v nich človek nenájde skreslené predstavy predajcov či prevádzkarov zariadení.

Funguje na iPhone aj Androide.

2. Converter Plus

Ak cestujete mimo eurozóny, teda tam, kde sa neplatí eurom, túto aplikáciu veľmi oceníte. Okrem peňažnej meny zvládne prepočítavať aj stupne Celzia a Fahrenheity či merné jednotky váhy, dĺžky a výšky. Zvládne dokonca vypočítať aj výšku prepitného, ktoré by ste mali nechať obsluhe v reštaurácii.

Funguje len na iPhone.

 

mobilné aplikácie vhodné pre cestovateľov

3. Sygic a Waze

Potrebujete spoľahlivú aplikáciu s navigáciou a mapami? Na svete ich existuje veľmi veľa. Ak však chcete aj takú, ktorá bude fungovať offline a má šikovné funkcie, siahnite po Sygicu. Je to ideálny pomocník pri cestovaní autom i pešo. Pri používaní oceníte aj lokalizáciu do slovenského jazyka a napríklad aj to, že drvivá väčšina funkcií funguje bezplatne.

Výbornou alternatívou je aj appka Waze, tá sa totiž môže pochváliť doslova obrovskou komunitou ľudí, ktorí dennodenne pridávajú nové a hlavne aktuálne informácie o doprave, dopravných obmedzeniach a, samozrejme, aj policajných hliadkach.

Funguje na iPhone aj Androide.

4. Uber a Taxify

Tieto aplikácie zrejme v našich končinách netreba nejako špeciálne predstavovať. Uber i Taxify často fungujú ako najrýchlejšie a najjednoduchšie aplikácie na presun z bodu A do bodu B taxíkom. Ak tieto aplikácie použijete v zahraničí, nemusíte sa trápiť ani menou, ktorá sa v danej krajine nachádza. V aplikácii totiž máte uloženú svoju kreditnú kartu, pomocou ktorej za jazdu zaplatíte. Všímať si musíte len jednotlivé taxy, prípadne prirážky počas nočnej jazdy alebo špičky.

Obe aplikácie možno stiahnuť na iPhone i Android.

5. Booking a Airbnb

Chcete mať prehľad o cenách ubytovania? Potrebujete hotel, apartmán alebo chcete bývať u domácich? Na prvé dva typy ubytovania si stiahnite aplikáciu Booking, na bývanie u domácich použite aplikáciu Airbnb. Pri rôznych destináciách odporúčame skontrolovať ceny v oboch aplikáciách, v niektorých krajinách sa dokážete ubytovať lacnejšie v hoteli, inde si zase za pár eur prenajmete byt či dom od miestnych obyvateľov. Možnosti ubytovania si rýchlo zoradíte podľa ceny alebo vzdialenosti.

Aplikácie sú dostupné na iPhone i Androide.

6. Showaround

Aplikácia Showaround združuje sprievodcov z celého sveta, resp. lokálnych obyvateľov, ktorí vás prevedú po požadovaných miestach. V aplikácii si môžete vybrať sprievodcu alebo sprievodkyňu a nastaviť si zameranie – nočný život, pamiatky, atď. 

Funguje na oboch operačných systémoch – Android aj iPhone.

7. MenuPages

Prechádzate pešo alebo autom cez neznámu oblasť a hľadáte reštauráciu, kde by ste sa výhodne najedli? MenuPages obsahuje lístky menu z veľkého množstva reštaurácií. Vy si tak viete skontrolovať ceny ešte pred vstupom do prevádzky. Aplikácia zatiaľ pokrýva len územie USA, čoskoro by však mala byť dostupná aj v iných častiach sveta.

Funguje na iPhone i Androide.

8. Packpoint travel packing list

Je pre vás balenie sa na dovolenku nočnou morou? Pomôžte si šikovnou aplikáciou Packpoint travel packing list. Podľa typu destinácie i toho, čo plánujete na dovolenke robiť vám táto appka pomôže identifikovať všetky veci, ktoré by ste si na cestu mali vziať so sebou. Vytvorí za vás zoznam vecí, ktoré si treba zbaliť do batožiny. Môžete ho tiež modifikovať, pridať ďalšie veci alebo skryť veci, ktoré nepotrebujete, či zdieľať zoznam s priateľmi. 

Funguje na iPhone i Androide.

9. Vypadni.sk

Áno. Ďalšia šikovná slovenská aplikácia na cestovanie. Vypadni.sk je skvelou pomôckou pre všetkých tých, ktorí chcú spoznať krásy Slovenska, no nedisponujú dostatočnými informáciami. Ponúka viac ako 2 000 objektov spolu s fotografiami, podrobnými informáciami a ich polohou na mape. Výborné napríklad aj vtedy, ak sem dovediete nejakého cudzinca a budete mu chcieť ukázať Slovensko. Aplikácia je bezplatne dostupná pre zariadenia s operačným systémom iOS i Android.

10. Offline Survival Guide

Chystáte sa stanovať? Máte v pláne turistiku či výlet do prírody? Nenájdete lepšieho vreckového sprievodcu v offline svete. Dozviete sa, ako založiť oheň, postaviť si prístrešok, zaobstarať potravu či vodu a mnoho ďalších zaujímavých rád.

Aplikáciu stiahnete zadarmo na Android zariadenia.

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Anketa

Aký operačný systém používate?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok