Ako sa dostať na letisko v Budapešti šikovne a lacno

Roland Regely | rubrika: Článok | 14. 6. 2019
Z letiska v Budapešti môžete letieť do Európy či do exotických destinácií za veľmi výhodné ceny. Lieta odtiaľ množstvo leteckých spoločností, niekoľkokrát za deň. Dopraviť sa na budapeštianske letisko nie je vôbec ťažké, z Bratislavy dokonca premáva priama autobusová linka.
Ako sa dostať na letisko v Budapešti šikovne a lacno

Zdroj: Shutterstock

Z letiska v Budapešti môžete letieť do miest ako Londýn, Brusel, Paríž, Rím, Amsterdam či Dubaj. Je domovským letiskom nízkonákladovej spoločnosti WizzAir a pribúda aj počet letov spoločnosti Raynair. Obe, samozrejme, potrebujú čo najviac predaných leteniek a preto sú lety z tohto letiska porovnateľne výhodné oproti ostatným veľkým letiskám.

Letenky sú však lacnejšie aj v prípade špičkových aeroliniek, ktoré ponúkajú vyšší štandard. Popularita tohto letiska stále rastie a teší sa veľkej obľube aj u Slovákov. Dopraviť sa na budapeštianske letisko nie je vôbec ťažké, z Bratislavy dokonca premáva priama autobusová linka.

Autom najrýchlejšie

Po diaľnici sa autom z Bratislavy do Budapešti dostanete pohodlne za približne 2 hodiny a 15 minút. Cena týždňovej maďarskej diaľničnej známky, ktorú budete potrebovať je 11 eur.

Parkovanie na 7 dní, či už priamo na letisku alebo v jeho tesnej blízkosti, sa pohybuje od 22 eur. Odporúčame rezervovať si miesto vopred online, aby ste mali zabezpečené vybrané parkovacie miesto a vyhli sa tak stresu pred odletom. 

 

Cestujete do Talianska či Chorvátska tento rok? Porovnali sme všetky možnosti:

Z Bratislavy aj priamou autobusovou linkou

Či už cestujete z väčšej vzdialenosti, alebo z Bratislavy, oplatí sa aj autobusová preprava. Z Bratislavy dokonca spustili priamu linku, ktorá vás privezie priamo na letisko. Cesta trvá približne 3 hodiny, odviezť sa môžete linkou Regiojet alebo Flixbus.

Regiojet premáva 1x denne, s odchodom z Bratislavy o 3:15 a príchodom o 6:45 na letisko, v opačnom smere autobus odchádza o 10:15 z letiska a prichádza o 14:15 do Bratislavy. Linkou Flixbus sa môžete odviezť až 5-krát denne. Cena za spiatočný lístok je v prípade oboch liniek v priemere 20 eur.

Ak sa rozhodnete využiť klasickú autobusovú prepravu, ktorá vás privezie na stanicu v meste Budapešť, na letisko sa ďalej môžete prepraviť metrom linkou M3 v smere „Kőbánya–Kispest“. Odveziete sa na konečnú stanicu odkiaľ môžete pokračovať MHD linkou 200E, ktorá vás za cca 20 minút dovezie na letisko.

Vlakom aj z Košíc

Vlakom sa síce nedostanete priamo na letisko, je to však veľmi pohodlný spôsob prepravy. Cestovať môžete aj z Košíc linkou Košice-Miškovec-Budapešť, z Bratislavy premáva linka Praha-Bratislava-Budapešť. Vlaky z Bratislavy do Budapešti a späť prichádzajú a odchádzajú zo stanice Nyugati a nie Keleti pályaudvar. Zmena je aktuálna od júna 2018. Cesta z Bratislavy trvá približne 2 hodiny a 20 minút, z Košíc 3 hodiny a 50 minút.

Po príchode na stanicu do Budapešti opäť nastúpite na metro linky M3, vystúpite na konečnej zastávke Kispest a na letisko pokračujete MHD linkou 200E.

Orientačné ceny vlakov do Budapešti

  • Bratislava – Budapešť (17,50 eur spiatočne)
  • Košice – Budapešť (20 eur spiatočne)
  • Poprad – Budapešť (28.50 eur spiatočný)
  • Nové Zámky – Budapešť (10,50 eur spiatočný)
  • Štúrovo – Budapešť(6,50  eur spiatočný)

Súkromný transfer

Ak sa rozhodnete využiť najkomfortnejší spôsob prepravy, najviac si aj priplatíte. Súkromný transfer do Budapešti možno rezervovať z takmer všetkých kútov Slovenska. Ceny sú však rôzne, odvíjajú sa od typu automobilu a vzdialenosti. Ceny začínajú na sume 40 eur, výhodou transferu je vysoká flexibilita a odvoz až k odletovej hale letiska.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Anketa

Ako zvyknete cestovať na letisko?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Alternatíva k sporiacim účtom s výnosom 3 % ročne.

CHCEM INVESTOVAŤ

Zhodnocujte atraktívne svoje eurá. Obchodovanie na dennej báze, bezpečie investícií a ľahký prístup k finančným prostriedkom.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok

Čo je rating a prečo je jeho zníženie problémom pre Slovensko?

8. 1. 2024 | Marek Mittaš

Čo je rating a prečo je jeho zníženie problémom pre Slovensko?

Agentúra Fitch Ratings, jedna z troch najvplyvnejších ratingových agentúr na svete, znížila rating Slovenska. Dôvodom bolo zhoršenie stavu verejných financií počas predchádzajúcich... celý článok

Slovenská pošta opäť mení ceny: Koľko si priplatíme?

4. 1. 2024 | Daniel Výcha

Slovenská pošta opäť mení ceny: Koľko si priplatíme?

Ak využívate služby pošty, počítajte s tým, že od januára 2024 si za ne priplatíte. Nárast cien bude rôzny – sumy niektorých listov vzrastú o 11 až 18 %, zatiaľ čo za iné zaplatíte... celý článok