Ako sa dostať na letisko v Budapešti šikovne a lacno

Roland Regely | rubrika: Článok | 14. 6. 2019
Z letiska v Budapešti môžete letieť do Európy či do exotických destinácií za veľmi výhodné ceny. Lieta odtiaľ množstvo leteckých spoločností, niekoľkokrát za deň. Dopraviť sa na budapeštianske letisko nie je vôbec ťažké, z Bratislavy dokonca premáva priama autobusová linka.
Ako sa dostať na letisko v Budapešti šikovne a lacno

Zdroj: Shutterstock

Z letiska v Budapešti môžete letieť do miest ako Londýn, Brusel, Paríž, Rím, Amsterdam či Dubaj. Je domovským letiskom nízkonákladovej spoločnosti WizzAir a pribúda aj počet letov spoločnosti Raynair. Obe, samozrejme, potrebujú čo najviac predaných leteniek a preto sú lety z tohto letiska porovnateľne výhodné oproti ostatným veľkým letiskám.

Letenky sú však lacnejšie aj v prípade špičkových aeroliniek, ktoré ponúkajú vyšší štandard. Popularita tohto letiska stále rastie a teší sa veľkej obľube aj u Slovákov. Dopraviť sa na budapeštianske letisko nie je vôbec ťažké, z Bratislavy dokonca premáva priama autobusová linka.

Autom najrýchlejšie

Po diaľnici sa autom z Bratislavy do Budapešti dostanete pohodlne za približne 2 hodiny a 15 minút. Cena týždňovej maďarskej diaľničnej známky, ktorú budete potrebovať je 11 eur.

Parkovanie na 7 dní, či už priamo na letisku alebo v jeho tesnej blízkosti, sa pohybuje od 22 eur. Odporúčame rezervovať si miesto vopred online, aby ste mali zabezpečené vybrané parkovacie miesto a vyhli sa tak stresu pred odletom. 

 

Cestujete do Talianska či Chorvátska tento rok? Porovnali sme všetky možnosti:

Z Bratislavy aj priamou autobusovou linkou

Či už cestujete z väčšej vzdialenosti, alebo z Bratislavy, oplatí sa aj autobusová preprava. Z Bratislavy dokonca spustili priamu linku, ktorá vás privezie priamo na letisko. Cesta trvá približne 3 hodiny, odviezť sa môžete linkou Regiojet alebo Flixbus.

Regiojet premáva 1x denne, s odchodom z Bratislavy o 3:15 a príchodom o 6:45 na letisko, v opačnom smere autobus odchádza o 10:15 z letiska a prichádza o 14:15 do Bratislavy. Linkou Flixbus sa môžete odviezť až 5-krát denne. Cena za spiatočný lístok je v prípade oboch liniek v priemere 20 eur.

Ak sa rozhodnete využiť klasickú autobusovú prepravu, ktorá vás privezie na stanicu v meste Budapešť, na letisko sa ďalej môžete prepraviť metrom linkou M3 v smere „Kőbánya–Kispest“. Odveziete sa na konečnú stanicu odkiaľ môžete pokračovať MHD linkou 200E, ktorá vás za cca 20 minút dovezie na letisko.

Vlakom aj z Košíc

Vlakom sa síce nedostanete priamo na letisko, je to však veľmi pohodlný spôsob prepravy. Cestovať môžete aj z Košíc linkou Košice-Miškovec-Budapešť, z Bratislavy premáva linka Praha-Bratislava-Budapešť. Vlaky z Bratislavy do Budapešti a späť prichádzajú a odchádzajú zo stanice Nyugati a nie Keleti pályaudvar. Zmena je aktuálna od júna 2018. Cesta z Bratislavy trvá približne 2 hodiny a 20 minút, z Košíc 3 hodiny a 50 minút.

Po príchode na stanicu do Budapešti opäť nastúpite na metro linky M3, vystúpite na konečnej zastávke Kispest a na letisko pokračujete MHD linkou 200E.

Orientačné ceny vlakov do Budapešti

  • Bratislava – Budapešť (17,50 eur spiatočne)
  • Košice – Budapešť (20 eur spiatočne)
  • Poprad – Budapešť (28.50 eur spiatočný)
  • Nové Zámky – Budapešť (10,50 eur spiatočný)
  • Štúrovo – Budapešť(6,50  eur spiatočný)

Súkromný transfer

Ak sa rozhodnete využiť najkomfortnejší spôsob prepravy, najviac si aj priplatíte. Súkromný transfer do Budapešti možno rezervovať z takmer všetkých kútov Slovenska. Ceny sú však rôzne, odvíjajú sa od typu automobilu a vzdialenosti. Ceny začínajú na sume 40 eur, výhodou transferu je vysoká flexibilita a odvoz až k odletovej hale letiska.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Anketa

Ako zvyknete cestovať na letisko?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok