Tipy, ako sa šikovne a lacno dostať na letisko Viedeň

Roland Regely | rubrika: Článok | 28. 6. 2019
Viedenské letisko je medzi slovenskými cestovateľmi mimoriadne obľúbené. Patrí do dvadsiatky najlepších letísk na svete, ponúka množstvo leteckých spojení do celého sveta a pre našincov je hneď za rohom. Ako teda cestovať na Schwechat čo najšikovnejšie?
Tipy, ako sa šikovne a lacno dostať na letisko Viedeň

Zdroj: Shutterstock

Letisko Viedeň má tri terminály a patrí medzi najrušnejšie letiská v Európe. Keďže je od nášho hlavného mesta vzdialené len približne 50 kilometrov, využívajú ho ako miesto odletu aj mnohí cestujúci zo západného Slovenska. Ak cestujete autom z Bratislavy, cesta trvá približne 45 minút, ak sa vyberiete autobusom bude vám to trvať približne 40 až 60 minút. Najvýhodnejšie je cestovať autobusom, najkomfortnejšie autom s parkovaním priamo na Swechate.

Autobusom na letisko Viedeň: rýchlo a lacno

Autobusová doprava vás vyjde zo všetkých spôsobov cestovania na letisko najlacnejšie. Za jednosmerný lístok platíte od 1 do 15 eur. Závisí to najmä od spoločnosti, ktorou cestujete, ale aj od toho, v akom predstihu kupujete cestovný lístok.

Najlepšie prepojenie v rámci autobusovej dopravy ponúka hlavné mesto. Do Viedne možno cestovať z bratislavského letiska, z autobusovej stanice Mlynské Nivy, z pod Mostu SNP a z Einsteinovej v Petržalke. Slovak Lines smerujú na letisko až 25-krát denne a ak si napríklad stiahnete ich aplikáciu pre smartfóny, prvú jazdu na letisko máte za 1 euro.

V prípade, že cestujete z východného Slovenska, využiť môžete autobus, ktorý premáva zo Sniny a stojí asi na 20 miestach na Slovensku. Pripravte sa ale na dlhé cestovanie, zo Sniny je to napríklad 11 hodín. Obojsmerný lístok stojí 50 eur.

Veľmi výhodnou alternatívou je napríklad aj prepravca Flixbus alebo Regiojet, ktorý jazdí na letisko Schwechat až 16-krát denne.

Lístky na autobus odporúčame rezervovať, resp. zakúpiť aspoň tri dni pred odchodom autobusu. Môže sa totiž pokojne stať, že budú všetky miesta vypredané. Ak ste študent, máte nárok na zľavu – musíte však predložiť platnú kartičku ISIC.

Užitočný môže byť pre vás aj článok o tom, aké najčastejšie chyby robia cestujúci pred odletom.

 

Ako sa šikovne dostať na letisko Viedeň

Dá sa tam ísť vlakom? Nedá, ale…

Na letisko Schwechat sa vlakom nedopravíte. Avšak do neďalekej Bratislavy či Viedne sa viete vlakovou dopravou dostať takmer z celého Slovenska. Ideálne je pricestovať do Bratislavy na hlavnú stanicu a odtiaľ sa už MHD dopravíte napr. na niektoré z autobusových stanovíšť. Na autobusovú stanicu sa zo železničnej stanice dostanete trolejbusom číslo 210.

Autom je to veľmi komfortné

Cesta autom trvá najkratšie, avšak potrebujete si k nákladom započítať okrem pohonných hmôt aj diaľničnú známku a poplatky za parkovanie. Na letisko môžete cestovať aj mimo diaľnice, cestu si tak o nejakých pár minút predĺžite.

Letisko Schwechat ponúka možnosť parkovania v dvoch parkovacích domoch, cena začína na 3,90 eur za hodinu. Veľmi výhodnou alternatívou je parkovanie na parkovisku Mazur, ktoré sa nachádza približne 3 km od letiska a je otvorené 24 hodín denne, 365 dní v roku.

Vďaka kyvadlovej doprave sa dostanete k terminálu "Prílety" za cca 10 minút. Hodina parkovania vychádza 3,40 eur/hod., každá ďalšia hodina 2,50 eur. Za celý deň zaplatíte 24,90 eur.

Osobný transfer: najkomfortnejší i najdrahší spôsob

Ak vám záleží na tom, aby ste sa na letisko a z letiska dopravili čo najkomfortnejšie, využite služby osobnej prepravy. Cestovať môžete kedykoľvek, osobný transfer sa prispôsobuje vám a vašim potrebám, aj mimo časov autobusovej dopravy. Odporúčame to aj vtedy, ak prevážate neštandardnú batožinu, či cestujete v skupine. Orientačná cena za takúto dopravu na letisko je zhruba 40-50 eur/smer.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Anketa

Ktoré letisko preferujete?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+4
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok