Nevyčerpaná dovolenka: Kedy vám ju preplatia a aké máte možnosti

Miroslava Hrášková | rubrika: Článok | 5. 12. 2019
Nestihli ste vyčerpať dovolenku? Do kedy si ju musíte vyčerpať a kedy vám ju zamestnávateľ preplatí sa dozviete z nášho článku.
Nevyčerpaná dovolenka: Kedy vám ju preplatia a aké máte možnosti

Zdroj: Shutterstock

Medzi základné podmienky zamestnávania patrí aj nárok zamestnanca na dovolenku. Tá by mala slúžiť predovšetkým na regeneráciu a oddych zamestnanca tak, aby nemal výpadok príjmu.

Nárok na dovolenku má každý zamestnanec, ktorý odpracoval aspoň 60 dní v kalendárnom roku. Zamestnanci potom majú nárok na 4 prípadne 5 týždňov dovolenky.

Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ a mal by tak urobiť po dohode zo zamestnancom. Čerpanie dovolenky musí zamestnávateľ oznámiť zamestnancovi aspoň 14 dní vopred. Týka sa to predovšetkým vyhlásení tzv. celozávodných dovoleniek obvykle v posledný júlový a prvý augustový týždeň, alebo tiež v období medzi vianočnými sviatkami.

Tak isto ako zamestnanec musí súhlasiť s návhrom dovolenky od zamestnávateľa, musí to fungovat aj z druhej strany. Aj zamestnávateľ musí schváliť dovolenku, ktorú si naplánovuje zamestnanec. Obzvlášť pri tých dlhodobejších. Zamestnávateľ vám nie je povinný umožniť čerpanie dlhšej dovolenky ako 2 týždňe. Ak teda plánujete mesačný výlet do Indonézie, musíte sa so svojím zamestnávateľom dohodnúť.

 

Čo robiť, ak ste si nestihli vyčerpať dovolenku v danom roku?

Ak ste si nestihli vyčerpať dovolenku v danom roku, musíte si ju vyčerpať do konca nasledujúceho roka. Zamestnávatelia však môžu určiť čerpanie tejto "starej" dovolenky, prípadne vám môžu určiť, termín do kedy si ju musíte vyčerpať (napr. do konca marca, júna a pod.)
Do nasledujúceho roka si prenášate celú časť nevyčerpanej dovolenky. Zamestnávateľ vám nemôže svojvoľne skrátiť počet dní, alebo vám ich nezapočítať. Taktiež nemá právo vás nútiť ísť do zamestnania počas dovolenky.

Tip: Kalkulačka: Nárok na dovolenku

Ako vyčerpať dovolenku kvôli materskej alebo PN

Kedže tehotenstvo trvá 9 mesiacov a zamestnankyňa trávi jeho časť v zamestnaní, môže si celú dovolenku vyčerpať mamička ešte pred nástupom na materskú. Keď je však už počas tehotenstva práce neschopná alebo pracujúca "do poslednej chvíle" a nestihne si vyčerpať dovolenku, vyplatí jej dovolenku zamestnávateľ až po skončení materskej dovolenky (tj. po uplynutí 34 týždňov), prípadne až po skončení rodičovskej dovolenky (po dosiahnutí 3 rokov veku dieťaťa).

Rovnaký postup je aj pri dlhodobej pracovnej neschopnosti. Keď ste uznaní za práceneschopného a už si nestihnete vyčerpať dovolenku do konca roka, vyčerpáte si ju po skončení "péénky" v nasledujúcom roku.

Čo s nevyčerpanou dovolenkou pri zmene zamestnania

Ak však máte veľké pracovné nasadenia a nemáte záujem o vyčerpanie "starej" dovolenky, môžete sa so zamestnávateľom dohodnúť na jej preplatení.  K tejto situácii môže dôjsť aj vtedy ak opúšťaťe zamesnanie. Nevyčerpanú dovolenku, na ktorú máte nárok, vám zamestnávateľ musí preplatiť v poslednej vyplatenej mzde.
Do nového zamestnania sa totiž vstupuje "s čistým fondom" a žiadnu nevyčerpanú dovolenku si tam preniesť nemôžete.  Ak napr. u zamestnávateľa pracujete pólroka, máte nárok na dovolenku za odpracovaných šesť mesiacov (pri 4 týždňoch, máte nárok na 10 dní). Tieto si potom buď vyčerpáte v poslednom mesiaci alebo vám ich zamestnávateľ preplatí.

Anketa

Kam sa chystáte na letnú dovolenku tento rok?

Miroslava Hrášková

Autor článku Miroslava Hrášková

V článkoch sa najradšej venuje problematike daní, dávok a dôchodkov. Okrajovo spracováva aj oblasť financovania bývania, termínovaných vkladov a sporenia. Vyštudovala hospodársku politiku na ekonomicko-právnej fakulte Masarykovej... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+3
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Máte pružný pracovný čas? Tieto pravidlá by ste mali poznať!

4. 3. 2024 | Barbora Magočová

Máte pružný pracovný čas? Tieto pravidlá by ste mali poznať!

Pružný pracovný čas je pomerne rozšíreným benefitom; zamestnancom môže výrazne pomôcť zosúladiť ich rodinný a pracovný rozvrh. Poznáte však všetky jeho špecifiká? Odlišnosti platia... celý článok

Neviete, ako sa zaregistrovať na úrade práce? Tu je jednoduchý sprievodca!

31. 1. 2024 | Marek Mittaš

Neviete, ako sa zaregistrovať na úrade práce? Tu je jednoduchý sprievodca!

So stratou práce sa spája niekoľko povinností, vrátane evidovania sa na úrade práce. Dobrou správou je, že štát tento proces zjednodušil. Po novom všetko vybavíte z pohodlia domova... celý článok

Aké sú následky zverejnenia vašich osobných údajov? Budete prekvapení

30. 1. 2024 | Barbora Magočová

Aké sú následky zverejnenia vašich osobných údajov? Budete prekvapení

Už aj Slováci si pomaly zvykajú na to, že nemusia tolerovať neprípustné zásahy do svojho súkromia či cti. Uplatňovanie práv vyplývajúcich z ochrany osobnosti dnes nie je ničím výnimočným;... celý článok

Zamestnávateľ robí nekalosti? Môžete získať odmenu až 37 500 eur!

25. 1. 2024 | Barbora Magočová

Zamestnávateľ robí nekalosti? Môžete získať odmenu až 37 500 eur!

Zvýhodnené podmienky oznamovania protiprávnej činnosti na pracovisku na Slovensku platia už 5 rokov. Zamestnanci môžu za ich nahlásenie získať značnú peňažnú odmenu; nezanedbateľný... celý článok

Každý z nás už v práci urobil 1 z týchto vecí. Za všetky vás ale možno vyhodiť!

16. 1. 2024 | Barbora Magočová

Každý z nás už v práci urobil 1 z týchto vecí. Za všetky vás ale možno vyhodiť!

V zamestnaní trávime približne polovicu nášho bdelého času. Počas takto dlhej doby sa môže ľahko pritrafiť slabšia chvíľka, v ktorej sa nezachováme úplne príkladne. Mnoho pomerne bežných... celý článok