Čo vám hrozí, ak z práce odídete pred uplynutím výpovednej doby?

Barbora Magočová | rubrika: Článok | 18. 11. 2019
Ak uvažujete o odchode zo zamestnania, ponúka zákon viacero možností. Čítajte, kedy ktorú využiť, ako to urobiť a aké následky sa spájajú s jednotlivými formami rozviazania pracovného pomeru.
Čo vám hrozí, ak z práce odídete pred uplynutím výpovednej doby?

Zdroj: Shutterstock

Prednostne sa skúste so zamestnávateľom dohodnúť

Ak potrebujete pracovný pomer ukončiť čo najrýchlejšie, najistejšou cestou je pre vás dohoda. Návrh dohody zamestnávateľovi predložte v písomnej forme; jeho akceptácia je na rozhodnutí zamestnávateľa. Najzásadnejšou obsahovou náležitosťou dohody je konkretizácia dňa skončenia pracovného pomeru. Dôvod ukončenia pracovného pomeru v dohode uvádzať nemusíte. Návrh dohody zamestnávateľovi vždy predložte aspoň v dvoch kópiách tak, aby po jej podpise jeden výtlačok zostal vám a jeden jemu.

 

V prípade, že chcete pracovný pomer ukončiť čo najrýchlejšie, oplatí sa zamestnávateľovi spolu s návrhom dohody predložiť aj písomnú výpoveď. Ak zamestnávateľ na dohodu nepristúpi, môže vám už plynúť výpovedná lehota.

Výpoveď môžete dať vždy, pracovný pomer ňou však nekončí okamžite

Výpoveďou môžete pracovný pomer ako zamestnanec ukončiť vždy. Zákonník práce vám umožňuje podať výpoveď z akéhokoľvek dôvodu alebo aj bez jeho udania; jediné, na čo si treba dať pozor, je splnenie formálnych náležitostí výpovede. V prvom rade je potrebné výpoveď vypracovať písomne. Nemali by v nej chýbať vaše identifikačné údaje, identifikačné údaje vášho zamestnávateľa a jednoznačné vyjadrenie vašej vôle ukončiť vymedzený pracovný pomer výpoveďou. Nezabudnite aj na vlastnoručný podpis. Výpoveď musíte zamestnávateľovi tiež riadne doručiť. Doručenie vrátane dátumu prevzatia výpovede si nechajte od zamestnávateľa písomne potvrdiť. Ak sa bojíte, že by s osobným prevzatím výpovede mohol byť problém, zašlite výpoveď doporučenou poštovou zásielkou s doručenkou.

Samotným doručením výpovede pracovný pomer nekončí. Zamestnancom so všetkými povinnosťami ste ešte aj počas plynutia výpovednej lehoty. Výpovedná doba má dať zamestnávateľovi šancu, aby si za vás našiel adekvátnu náhradu. Zo zákona musí výpovedná doba trvať aspoň jeden mesiac. Ak však váš pracovný pomer ku dňu doručenia výpovede trval najmenej 1 rok, je výpovedná doba najmenej dvojmesačná. Nepočíta sa už odo dňa doručenia, ale až od 1. dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

Ak chcete pracovný pomer rozviazať v tzv. skúšobnej dobe, ktorú s vami zamestnávateľ dohodol v pracovnej zmluve, je vaše postavenie lepšie. Nemusíte dávať výpoveď; postačí, ak zamestnávateľovi doručíte písomne oznámenie o skončení pracovného pomeru, a to ideálne aspoň 3 dni pred plánovaným koncom pracovného pomeru.

Kedy môžete odísť z práce okamžite?

Na okamžité skončenie pracovného pomeru máte ako zamestnanec nárok len zo zákonom vymedzených dôvodov. Môžete k nemu pristúpiť, ak:

  1. podľa lekárskeho posudku nemôžete ďalej vykonávať prácu bez vážneho ohrozenia vášho zdravia a zamestnávateľ vás ani do 15 dní od predloženia tohto posudku nepreradil na inú pre vás vhodnú prácu,
  2. vám zamestnávateľ nevyplatil mzdu, náhradu mzdy, cestovné náhrady, náhradu za pracovnú pohotovosť, náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti alebo ich časť do 15 dní po uplynutí ich splatnosti,
  3. je bezprostredne ohrozený váš život alebo zdravie.

Ak patríte k mladistvým zamestnancom, smiete dať tzv. hodinovú výpoveď aj v prípade nemožnosti vykonávať prácu bez ohrozenia svojej morálky.

Možnosť okamžitého skončenia pracovného pomeru máte len do 1 mesiaca odo dňa, keď sa o dôvode na okamžité skončenie pracovného pomeru dozviete. V súvislosti s okamžitým skončením vám zákon priznáva nárok na náhradu mzdy v sume vášho priemerného mesačného zárobku za výpovednú dobu dvoch mesiacov. Z formálneho hľadiska treba dodržať písomnú formu okamžitého skončenia a dôvod skončenia vymedziť tak, aby nebol zameniteľný s iným dôvodom.  Dôvod navyše nesmiete dodatočne meniť.

Do úvahy prichádza len výpoveď, ale nemôžete dodržať výpovednú dobu...

Pokiaľ nespĺňate podmienky pre okamžité skončenie pracovného pomeru, nie ste ani v skúšobnej dobe a snaha o dohodu stroskotá, výpovednej dobe sa nevyhnete. Mnoho zamestnancov rieši nemožnosť odchodu zo zamestnania pred uplynutím výpovednej lehoty tak, že si „vybaví“ uznanie za práceneschopného. Nevýhodou tohto postupu je nutnosť dodržiavania tzv. liečebného režimu. Ak by bolo zo strany Sociálnej poisťovne zistené jeho porušovanie, dôjde k strate nároku na výplatu nemocenského. Za niektoré obštrukcie súvisiace s nedodržiavaním liečebného režimu navyše hrozí pokuta.

Ak je dôvodom nedodržania výpovednej doby nájdenie nového výhodnejšieho zamestnania, nebýva fiktívna práceneschopnosť spravidla najlepšou možnosťou. Pred rozhodnutím o nezotrvaní v zamestnaní počas výpovednej doby treba skontrolovať, či ste sa so zamestnávateľom nedohodli (v pracovnej zmluve alebo v jej dodatkoch) na peňažnej náhrade za jej nedodržanie – jej výška môže zodpovedať maximálne sume, ktorá je súčinom vášho priemerného mesačného zárobku a dĺžky výpovednej doby.

Pokiaľ uvedenú peňažnú náhradu dohodnutú nemáte, nejasajte. Zamestnávateľ voči vám môže uplatniť aj náhradu škody, pokiaľ mu nedodržaním výpovednej doby vznikne. Plánovaný odchod z práce počas výpovednej lehoty môže v podstatnej časti prípadov spĺňať aj znaky úmyselného spôsobenia škody – v takom prípade by vaša zodpovednosť za škodu spôsobenú predčasným odchodom z práce nebola limitovaná štvornásobkom vášho priemerného mesačného zárobku a do úvahy by prichádzala aj náhrada ušlého zisku. Pokiaľ ste teda jediným zamestnancom, na ktorom stojí realizácia významného projektu a dôsledkom vášho odchodu bude omeškanie so splnením povinnosti zamestnávateľa voči jeho zákazníkom, zvážte, či sa vám nedodržanie výpovednej doby oplatí. Zamestnávateľ má samozrejme právo zohľadniť vašu absenciu aj pri vypracovávaní pracovného posudku.

Anketa

V akom pracovnom pomere sa nachádzate?

Barbora Magočová

Autor článku Barbora Magočová

Barbora Magočová je právnička. Venuje sa najmä obchodnému a občianskemu právu a popri právnej praxi rozvíja aj publikačnú činnosť. Pre Peniaze.sk píše články týkajúce sa hlavne právnych aspektov podnikania a obchodných záväzkových... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+8
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok