Ktorá zimná pneumatika je najlepšia? Pozrite si test prestížnych magazínov a autoklubov

Roland Regely | rubrika: Článok | 9. 12. 2019
Spomedzi viacerých značiek zimných a celosezónnych pneumatík, ktoré sa v testoch preverovali, si pneumatiky značky Continental odniesli viacero prvých miest.
Ktorá zimná pneumatika je najlepšia? Pozrite si test prestížnych magazínov a autoklubov

Zdroj: Shutterstock

Zimné pneumatiky WinterContact™ TS860 zvíťazili v teste špecializovaného nemeckého magazínu Auto Bild, z ktorého si odniesli okrem prvého miesta aj prívlastok „príkladné“. Podľa švédskeho magazínu Teknikens Värld, ktorý testoval najznámejšie značky pneumatík, sú pneumatiky WinterContact™ TS860 tými najlepšími pre strednú Európu. Medzi odporúčanými sa ocitli aj celoročné pneumatiky AllSeasonContact.

Hodnotili odborné média i autokluby

Spomedzi viacerých značiek zimných a celosezónnych pneumatík, ktoré sa v testoch preverovali, si pneumatiky značky Continental odniesli viacero prvých miest. Okrem zimných pneumatík WinterContact™ TS860 sa na prvej priečke umiestnili aj celoročné pneumatiky AllSeasonContact.

 

Najlepšie zimné pneumatiky 

Zimná pneumatika WinterContact™ TS860  bola testovaná vo viacerých prestížnych testoch. Jedným z najväčších úspechov pre WinterContact™ TS860 bol test, ktorý realizoval švédsky magazín Teknikens Värld. V teste pneumatík Nordic studded and studdless Tire Test 2019 pneumatika získala titul najlepšia pneumatika pre strednú Európu. Pneumatika WinterContact™ TS860 ponúka vysoký komfort a bezpečnú jazdu v zime a  má  dobré vlastnosti aj na mokrých cestách. 

Pneumatiky WinterContact™ TS860 významný nemecký magazín Auto Bild ohodnotil ako príkladné z pomedzi 53 testovaných produktov, vďaka čomu pneumatiky aj v tomto teste zvíťazili. Pri hodnotení zavážili štyri dôležité prvky - najlepšie jazdné vlastnosti vo všetkých poveternostných podmienkach, vysoká presnosť vedenia vozidla a stabilná priľnavosť v zákrutách. Auto Bild rovnako dodal, že pneumatiky sú cenovo výhodné, majú veľmi dobrý kilometrový nájazd a nízký valivý odpor.

V ďalšom prestížnom nemeckom magazíne Auto Motor und Sport  v teste Winter tire test 2019 si „TS860-tky“ po testovaní na mokrom, suchom a zasneženom handlingu získali hodnotenie „veľmi dobré“. V hodnotení k pneumatike WinterContact™ TS 850 P autori testov uvádzajú: „Veľmi dobrá pneumatika vo všestranných vlastnostiach, stabilná a vyvážená bočná priľnavosť na snehu, ľahko ovládateľná na suchom aj mokrom povrchu.“  

Zimné pneumatiky WinterContact™ TS 850 P skončili na prvom mieste aj v nemeckom magazíne Sportauto. Z testov vyplýva, že aj napriek tomu, že tento model je na trhu viac ako 5 rokov, majú pneumatiky stále veľmi dobré všestranné vlastnosti, stabilnú a špeciálne vyváženú dynamiku na snehu, sú ľahko kontrolovateľné a v neposlednom rade ponúkajú dobrú stabilitu v zákrutách.

Automobilové kluby ADAC (Nemecko) / OEAMTC (Rakúsko) / TCS (Švajčiarsko) po vykonaní špecializovaných testov pre segment VAN pneumatík najlepšie hodnotenie pridelili zimným pneumatikám Continental VanContact Winter, vhodným pre dodávky, transportéry a mobilné domy.

Aj celoročné pneu poznajú svojich víťazov

Jazdiť celý rok na tých istých pneumatikách láka šoférov najmä kvôli nižším nákladom na prevádzku. Žiadne prezúvanie a riešenie sezónnej dilemy či prezuť už tento týždeň, alebo ten nabudúci. Na druhej strane je celoročná pneumatika svojimi vlastnosťami tak trochu priemer. Nemá totiž ideálne schopnosti ani v zimných, ani v letných podmienkach. Za určitých klimatických podmienok môže byť celoročná pneumatika dobrá kúpa, za určitých podmienok zase nie. Celoročné pneumatiky sú v podstate zimné pneumatiky s tvrdším behúňom, vďaka ktorému sa zvyšuje ich odolnosť voči opotrebovaniu. Ale výkonnosť týchto pneumatík nie je v extrémnych podmienkach rovnaká ako výkonnosť tých zimných.

Ak sa pozrieme na výber najlepších celoročných pneu, Continental tento rok bodoval aj v tejto kategórii. V teste All Season Tire Test 2019 nemeckého ACE (Auto Club Europa) spoločne s GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) a rakúského Partner Club ARBÖ (Auto, Motor und Radfahrerbund Österreichs) sa umiestnili na prvej priečke. 

Počas hodnotenia pneumatík si všímali testeri najmäi nízky valivý odpor vyššie spomínaných pneumatík. Ten zabezpečuje geometria bočnice a optimálna hĺbka vzoru, ktoré spoločne prispievajú k výraznej redukcii spotreby paliva. AllSeasonsContact sa ukázali aj ako pneumatiky s najlepším výkonom na mokrom povrchu a rovnako na mokre získali najlepšie umiestnenie v ovládateľnosti. 

Anketa

Kedy prezúvate na zimné pneumatiky?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+4
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok