Ako reklamovať chybný tovar? Nezahadzujte bločky ani záručný list, obal netreba (návod)

Roland Regely | rubrika: Článok | 18. 12. 2019
Ak výrobok nemá také vlastnosti, ako výrobca sľubuje alebo má výrobné chyby a nedostatky, máte právo ho vrátiť.
Ako reklamovať chybný tovar? Nezahadzujte bločky ani záručný list, obal netreba (návod)

Zdroj: Shutterstock

Spotrebiteľ má právo na kúpu tovaru a služieb v bezchybnom stave. Ak bol spotrebiteľovi dodaný tovar alebo služba s chybami, môže si toto právo uplatniť v rámci reklamačného konania.

Predávajúci zodpovedá za kvalitu

Ako kupujúci máte nárok dostať tovar či výrobok v bezchybnej kvalite. To znamená, že musí mať také vlastnosti, ktoré sú určené v zmluve, prípadne garantované predávajúcim alebo sľúbené v reklame. Okrem toho musí byť výrobok dodaný v stanovenom množstve, miere alebo hmotnosti a musí zodpovedať svojmu účelu. 

Vrátiť môžete po prevzatí alebo v záručnej dobe 

Ak výrobok vyššie spomenuté náležitosti nemá, môže byť reklamovaný. Za výrobok zodpovedá predávajúci, takže ak má vadu, môže byť vrátený až do 6 mesiacov. Až do polroka od zakúpenia sa to totiž považuje za tzv. vadu pri prevzatí. Vady, ktoré sa objavia po tejto dobe už sa považujú za vady v záručnej lehote - tá je v drvivej väčšine produktov na Slovensku 2 roky od zakúpenia (48 mesiacov). V druhom prípade si však treba dať pozor na to, že niektoré vady mohli vzniknúť opotrebením a výrobca túto skutočnosť musí posúdiť.

Ak je na predávanej veci, jej obale alebo návode vyznačená dlhšia doba (určená výrobcom), predávajúci ju nesmie krátiť.

Dvojročná záručná lehota sa týka najmä spotrebného tovaru zakúpeného spotrebiteľom. Preto ak kupujete výrobok na firmu, tento vzťah sa už riadi obchodným zákonníkom, ktorý neobsahuje zákonnú záruku. Predajca ju však môže poskytovať na základe zmluvy alebo jednostranného vyhlásenia. Ak idete kupovať spotrebiče, ale materiál s vyššou nákupnou cenou, preverte si tieto skutočnosti na webstránke predajcu.

Záručná doba začína plynúť od prevzatia tovaru. Ak dôjde k jeho reklamácii, plynutie záručnej doby sa zastavuje až do vybavenia reklamácie.

 

Návod ako reklamovať tovar

Foto: Shutterstock

Zistil som vadu na výrobku, čo teraz?

Spotrebiteľ môže uplatniť reklamáciu v ktorejkoľvek prevádzkarni predávajúceho, v ktorej je prijatie reklamácie, možné alebo u poverenej osoby. Napríklad pri skupinových zájazdoch musí byť v mieste zájazdu prítomná po celý čas poverená osoba oprávnená vybavovať reklamácie.

Máte právo, aby sa vec pred vami prekontrolovala alebo predviedla jej činnosť. Požiadajte o rozbalenie a kontrolu tovaru najneskôr pri platení, predajca tak nemusí urobiť automaticky. Keď kupujete tovar cez internet, produkt okamžite po prevzatí skontrolujte.

Produkt nemusí byť vrátený v pôvodnom obale. Zákon dokonca neustanovuje ani to, akým dokladom sa preukazuje, že výrobok bol u predávajúceho skutočne zakúpený. Najlepšie je samozrejme predložiť originál dokladu o kúpe alebo záručný list. Ak nejde o výrobok, ktorého užívanie je všeobecne známe, musí obsahovať návod v slovenskom jazyku.

Požadovať môžete opravu, výmenu, vrátenie kúpnej ceny a vyplatenie primeranej zľavy z ceny. V odôvodnených prípadoch (ak je reklamácia neoprávnená, alebo je výrobok poškodený zavineným kupujúceho) môže predajca reklamáciu zamietnuť a vyzvať vás na prevzatie výrobku. 

Koľko môže trvať reklamačné konanie?

Podľa zákona musí predávajúci reklamáciu vybaviť ihneď, v zložitých prípadoch do 3 pracovných dní. Ak si produkt alebo služba vyžaduje zložité technické zhodnotenie stavu, predajca má čas najneskôr do 30 dní odo dňa uplatnenia reklamácie. Ak uplynie 30 dní a predajca nevybavil vašu reklamáciu, má spotrebiteľ právo od zmluvy odstúpiť a požadovať vrátenie peňazí alebo má právo na výmenu výrobku za nový.

Ak spotrebiteľ reklamáciu výrobku uplatnil počas prvých 12 mesiacov od kúpy, môže predávajúci vybaviť reklamáciu zamietnutím len na základe odborného posúdenia (náklady znáša výlučne predávajúci).

Nezabudnite, že k reklamácii je predajca povinný vydať vám písomné potvrdenie. 

Kedy možno žiadať vrátenie peňazí za výrobok

Ak ide o chybu, ktorá sa dá odstrániť, môžete požadovať odstránenie chyby a predajca tak musí urobiť bezplatne a za krátky čas, prípadne vymeniť produkt za nový. 

Ak ide o chybu, ktorá sa nedá odstrániť a produkt nemožno ďalej užívať, v tomto prípade môžete žiadať výmenu veci alebo môžete od kúpnej zmluvy odstúpiť a požadovať vrátenie peňazí. 

Ak má výrobok chybu, ktorá sa nedá odstrániť, ale dá pouužívať, môžete zaň požadovať primeranú zľavu z kúpnej ceny.

Anketa

Ako ste riešili reklamáciu?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+4
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

7. 3. 2024 | Marek Mittaš

Žijeme na dlh: Ako je svet zadlžený a aké sú riešenia?

Keď hovoríme o dlhoch, obvykle spomíname ten, ktorý má naša krajina. Pravdou však je, že nie sme jediní, ktorí musia niečo splácať. V skutočnosti je celý svet zadlžený, pričom suma... celý článok

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

17. 1. 2024 | Redakcia

Dobré správy na začiatok roka: Slováci sú bohatší. Kde leží najviac peňazí?

Podľa najnovších štatistík sa majetok Slovákov zvýšil až trojnásobne, napriek tomu, že patríme medzi investične konzervatívne krajiny. Kde sa nachádza väčšina našich úspor a aké chyby... celý článok

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

10. 1. 2024 | Redakcia

Čo sa všetko mení v roku 2024 pre bežných ľudí?

S príchodom nového roka zvyčajne prichádza viacero noviniek spojených s minimálnou mzdou, daňami a rôznymi dávkami. Ako bude vyzerať rok 2024 v číslach a čo všetko sa zmení? Pripravili... celý článok