Lidla, Škoda, Tatratea. Pozrite si, ktoré značky milovali Slováci v roku 2019

Roland Regely | rubrika: Článok | 27. 12. 2019
Ocenenie si prevzalo 46 najdôveryhodnejších značiek. Do prieskumu sa zapojilo 2000 spotrebiteľov.
Lidla, Škoda, Tatratea. Pozrite si, ktoré značky milovali Slováci v roku 2019

Zdroj: Shutterstock

Hovorí sa, že dôvera je najsilnejším putom medzi značkou a zákazníkom. A ktorým značkám slovenskí spotrebitelia najviac dôverujú? To sa dozvedeli účastníci slávnostnej ceremónie marketingového programu Dôveryhodné značky 2019, ktorá sa uskutočnila prednedávnom. Ocenenie si prevzalo 46 značiek.

46 kategórií, 420 značiek, 2000 spotrebiteľov

Do ankety zameranej na spotrebiteľskú dôveru sa zapojilo 2000 spotrebiteľov, ktorí mali možnosť hodnotiť vyše 420 značiek zaradených do 46 kategórií. Aktuálny ročník hodnotil dôveru aj v 8 nových kategóriách. Vedľa tradičných kategórií ako napríklad Alkohol, Jogurty, Osobné automobily, či Realitné kancelárie, hodnotili spotrebitelia dôveru aj vnových kategóriách ako Predajcovia šperkov, Predajcovia liekov, Veterinárne prípravky pre zvieratá alebo Kaviarne či Parfumérie. Respondenti vyberali vjednotlivých kategóriách prostredníctvom on-line dotazníka 10 najsilnejších značiek na základe predaja, čo bolo zároveň aj hlavným kritériom pre zaradenie značky do nezávislého prieskumu.

Dôvera je násilnejším putom

4. ročník so sebou priniesol zmeny v podobe inovovaného loga, ktoré sa zahalilo do zeleno-modrých farieb s výraznejším označením roka. Marketingový program Dôveryhodné značky 2019 sa niesol aj v znamení nového sloganu: Dôvera je násilnejším putom medzi značkou a zákazníkom, a práve zaslúženú dôveru Slovákov najlepšie ocenenie Najdôveryhodnejšia značka potvrdzuje.

 

Sú Slováci verní k značke?

Prieskum výskumnej agentúry potvrdil, že Slováci sú verní k značkám. Až 30 značiek zopakovalo svoje víťazstvo z minulého roka. Potvrdilo sa, že spotrebitelia stále najradšej nakupujú produkty privátnej značky K-Classic, obľubujú syry Liptov, čokoládu Milku, jogurty Zvolenský a najradšej tankujú pohonné hmoty na čerpacích staniciach Slovnaft. Prekvapiv je však to, že v kategórii Alkoholu spotrebitelia tento rok volili inak, nakoľko sa novou Najdôveryhodnejšou značkou kstala Tatratea, ktorá porazila minuloročného víťaza – značku Becherovka. Obmena nastala aj vkategórii Veľké spotrebiče, kde sa výhernou značkou stala Elektrolux.

8 nových hráčov v prieskume

Marketingový program priniesol tento rok až 8 nových kategórií.V rámci nich sa medzi víťazov zaradili napríklad značky Swarowski vkategórii Predajcovia šperkov, Fann parfumérie v kategórii Parfumérie alebo Frontline v kategórii Veterinárne prípravky pre zvieratá. Medzi nových víťazov programu sa zaradila aj značka Dr. Max skategóriou Predajcovia liekov. Kategória Sporiteľne bola taktiež zaradená do prieskumu a najvyšší počet hlasov získala značka Slovenská sporiteľňa. V rámci nových kategórií sa medzi víťazov zaradili aj značky McCafé, Coop Jednota a Home Credit.

Obmena troch najsilnejších značiek

Tretí najvyšší počet hlasov v prieskume vo svojej kategórii získal nováčik – značka Fann Parfumérie s počtom hlasov 1159, ktorá porazila známe značky ako Notino, Douglas alebo Marionnaud. Na druhom mieste v TOP 3 sa umiestnila nová značka Dr.Max s počtom hlasov 1201. Prvenstvo si opäť zopakovala neporaziteľná značka Jar s počtom hlasov 1411 vo svojej kategórii.

Využitie ocenenia Najdôveryhodnejšia značka 2019

Spoločnosti, ktorých značky spotrebitelia zvolili ako najdôveryhodnejšie, majú možnosť po dobu jedného roka využívať logo Najdôveryhodnejšia značka 2019 pri propagácii, a to na obaloch alebo v marketingových kampaniach. Logo Najdôveryhodnejšia značka sa minulý rok objavilo napríklad v marketingovej komunikácii značiek Slovnaft, RE/MAX, Kaufland, Tauris, Telekom a ďalšie.

Vybraní víťazi budú zaradení do rozsiahlej marketingovej B2C kampane, ktorá bude zahrňovať tituly ako napríklad Telemagazín, Rytmus života, Chvíľka pre teba, Noviny do pohody, Naša záhrada alebo Rodinné zdravie. Kampaň bude prebiehať v januári a februári 2020 a osloví približne 538 000 slovenských čitateľov. Polročná B2B kampaň na podporu víťazných značiek bude prebiehať v časopise Tovar&Predaj v mesiacoch január až jún 2020, ktorá osloví okolo 10 000 profesionálov zo slovenského marketingu a retailu. 

Anketa

Nakupujete v zahraničí?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Alternatíva k sporiacim účtom s výnosom 3 % ročne.

CHCEM INVESTOVAŤ

Zhodnocujte atraktívne svoje eurá. Obchodovanie na dennej báze, bezpečie investícií a ľahký prístup k finančným prostriedkom.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

1. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

16. 2. 2024 | Marek Mittaš

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

Začiatky podnikania sú spojené s viacerými poplatkami a ďalšími nákladmi, ktoré môžu komplikovať rozbeh nejedného nového podnikateľa. Dobrou správou však je, že štát poskytuje takzvaný... celý článok

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

12. 2. 2024 | Barbora Magočová

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

Možno ste nevedeli, ale od 1. novembra 2023 vykonávajú zápis s.r.o. do obchodného registra okrem súdov aj notári. Bude však návšteva notárskeho úradu znamenať aj menej administratívy... celý článok

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

6. 2. 2024 | Daniel Výcha

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

Plánujete založiť živnosť v roku 2024? V tom prípade by ste mali vedieť, čo vás čaká a aké zmeny sa chystajú. Pre lepší prehľad sme v nasledujúcom článku spísali všetky potrebné informácie. celý článok

Skryté riziká v zmluvách o digitálnom plnení, ktoré by ste mali poznať!

29. 1. 2024 | Barbora Magočová

Skryté riziká v zmluvách o digitálnom plnení, ktoré by ste mali poznať!

V roku 2024 by mali obchodníkom predávajúcim tovar s digitálnymi prvkami pribudnúť nové povinnosti. Ich zakotvenie od nás vyžaduje Európska únia. Parlament by ich mal prijať formou... celý článok