Ktorý neobmedzený paušál sa oplatí najviac? Porovnali sme ponuku operátorov

Roland Regely | rubrika: Článok | 11. 2. 2020
Neobmedzené volania, správy či internet. Čo dostanete od mobilných operátorov za 20 € mesačne? Ktorý mobilný operátor je najštedrejší k svojim zákazníkom?
Ktorý neobmedzený paušál sa oplatí najviac? Porovnali sme ponuku operátorov

Zdroj: Shutterstock

Mobilní operátori sa neustále predbiehajú v tom, kto prinesie lepšiu ponuku. Platilo to pred rokmi, platí to aj v súčasnosti. Správanie používateľov smartfónov sa mení a operátori tomu prispôsobujú svoje ponuky. Do popredia sa dostávajú mobilné dáta. Ktorý slovenský operátor ponúka neobmedzený internet, telefón či SMS správy za najvýhodnejšiu cenu? Pozrite si naše porovnanie.

Neobmedzené volania a SMS správy

Aj keď moderná doba ukazuje jasne na dáta, záujem o volania a voľné minúty je stále vysoký. Vyplýva to z informácií dostupných od jednotlivých providerov. Neobmedzené volania využívajú najmä starší zákazníci, mladšia generácia si už telefonuje prostredníctvom internetových služieb ako Messenger, WhatsApp, Skype, atď. 

Prakticky každý operátor dnes ponúka mobilné paušály zamerané na hovory a zároveň ponúka variant aj zameraný skôr na dáta. Necháva teda rozhodnutie na zákazníka, podľa jeho preferencií. Rozdielni operátori tiež ponúkajú rozdielne bonusy a zľavy pri kúpe produktu. 

Medzi najrozšírenejšie paušály patria tie s cenovkou okolo 20 eur. Až traja zo štvorice veľkých mobilných operátorov ponúkajú za 20 eur slušný balík služieb.

 

Orange: volania do USA a Kanady a 10GB balík dát navyše

V Orange dostanete za 20 eur neobmedzené volania a SMS správy v rámci Slovenskej republiky a EÚ. Ako bonus máte za túto cenu aj 1GB dát v rámci SR a EÚ a bonus 10GB mesačne navyše na pol roka pri kúpe zariadenia cez Orange (telefón, herná konzola, tablet, atď.). 200 MB dát si vete zakúpiť navyše za 1 euro mesačne. Zaujímavým bonusom sú neobmedzené volania a správy v rámci tohto paušálu aj do USA a Kanady. Ak kupujete zariadenie cez e-shop Orange, máte zľavu 90 eur.

Ak si môžete dovoliť aj drahší paušál, Orange má poriadnu porciu dát za 65 eur. Získate 20GB dát v rámci SR a EÚ a 10GB dát mesačne na 2 roky navyše pri zakúpení zariadenia. 2GB si potom viete dokúpiť navyše za 6 eur mesačne. Samozrejmosťou sú nekonečné volania a SMS správy a takisto veľmi zaujímavá zľava na telefón cez e-shop, až 410 eur.

Telekom vás odmení za skupinu Magentu

Telekom ponúka neobmedzené volania a správy v rámci SR a EÚ tiež za 20 eur. Paušál M má v sebe 500MB dát v rámci SR a EÚ alebo 1GB ak ste v tzv. skupine Magenta - teda si vytvoríte okruh blízkych, s ktorými budete môcť výhodnejšie komunikovať. Ak si kúpite paušál cez internet, získate navyše 500MB jednorazovo a tiež zľavu 20 eur na kúpu zariadenia.

Telekom má tiež drahší variant dátových paušálov, stojí 70 eur mesačne. Získate ním 30GB dát v SR/EÚ a až 45GB dát v prípade využívania služby Magenta 1. Volania a SMS správy sú neobmedzené a zľava na zariadenie je 20 eur.

O2 láka na predplatné denníkov či filmové služby

V O2 máte za 20 eur takisto neobmedzené volania a SMS správy v rámci SR a EÚ. Objem dát v tejto cene cez O2 je 1GB v celej EÚ a bonus 60 eur na zariadenie alebo 10GB dát na ďalšiu aplikáciu (predplatné na denníky, filmové služby, atď.). Ak si zariadenie vyberiete, máte v cene tohto paušálu 500MB. 

O2 má tiež paušál pre pokročilejších užívateľov dátových služieb v hodnote 50 eur mesačne. Získate ním 25GB dát s bonusom 240 eur na zariadenie a až 4x10 GB dát na vybranú aplikáciu. Samozrejmosťou sú neobmedzené volania a SMS správy a zľava na zariadenie 240 eur.

4ka vsádza na neviazanosť a najlacnejšiu ponuku

Najštedrejšiu ponuku má v prípade neobmedzených paušálov operátor 4ka. Paušál SLOBODA ∞ + totiž sľubuje neobmedzené volania a SMS správy v SR a EÚ a takisto neobmedzené dáta v rámci SR a v Európskej únii 2,43GB na mesiac. Bonusom je ďalšia zásadná vec - nemáte žiadnu viazanosť.

Anketa

Využívam služby od:

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

31. 3. 2024 | PR článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

Druhé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa dozvieme meno nástupcu Zuzany Čaputovej v prezidentskom úrade. O tom, ako sú rozdané karty, nás tradične informujú... celý článok

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok