Ako platiť s Google Pay a ktorá poisťovňa ho implementovala ako prvá?

Roland Regely | rubrika: Článok | 7. 4. 2020
Poisťovňa Generali prišla v prvom kvartáli 2020 s inovatívnou novinkou. Poistenie už môžete uhradiť aj obľúbenou metódou Google Pay.
Ako platiť s Google Pay a ktorá poisťovňa ho implementovala ako prvá?

Zdroj: Shutterstock

Google Pay je rýchly a jednoduchý spôsob, ako platiť na internete, v obchodoch a na ďalších miestach. Od 10. februára môžu túto možnosť pri platení poistného využiť aj klienti poisťovne Generali. Za svoje poistenie tak zaplatia jednoducho pár klikmi cez svoj smartfón (android) alebo počítač.

Prečo je to dobrá správa? Google Pay i jeho konkurent Apple Pay patri v súčasnosti medzi najrýchlejšie a najjednoduchšie spôsoby platenia na internete, ale aj v kamenných predajniach. Okrem iného však ešte tiež preto, že tieto spôsoby sa javia ako jedny z najbezpečnejších. 

Kto môže používať Google Play? Google Pay je výlučne kompatibilný so zariadeniami s operačným systémom Android, ktoré umožňujú NFC a HCE a používajú softvér Kitkat 4.4 alebo novší.

 

Výhody platenia Google Pay

Keď používate telefón na platbu v obchode, služba Google Pay pri platbe neposiela vaše skutočné číslo kreditnej alebo debetnej karty. Namiesto toho sa používa číslo virtuálneho účtu, takže vaše údaje o karte zostávajú v bezpečí.

Ak niekedy stratíte mobil alebo vám ho niekto ukradne, môžete ho zamknúť a vymazať jeho obsah odkiaľkoľvek pomocou funkcie Find My Device.

Keď používate kartu Visa so službou Google Pay, naďalej máte k dispozícii všetky odmeny, výhody a ochranu. 

Do služby Google Pay si môžete uložiť takmer všetko od palubných lístkov až po lístky do kina. Môžete tiež využívať exkluzívne ponuky či zľavy a pri vstupe do obchodu dostávať upozornenia, aby ste nezabudli použiť vernostnú kartu, vďaka čomu viac ušetríte. 

Obrovskou výhodou je, že namiesto vyťahovania kariet z peňaženky stačí z vrecka vytiahnuť smartfón a použiť na platenie ten. Hoci podobné riešenia používajú banky aj u nás cez vlastné aplikácie, Google Pay dokáže pracovať naraz s viacerými bankami súčasne. Vo virtuánej peňaženke tak môžete mať pokope všetky platobné karty z rôznych bánk a jedným ťuknutím sa rozhodujete, ktorou kartou práve zaplatíte.

Ako zaplatiť za poistenie s Google Pay?

  1. Stačí si stiahnuť aplikáciu Google Pay

  2. Zistite si, či vaša banka podporuje Google Pay - zoznam slovenských bánk, ktoré podporujú platenie cez Google Pay

  3. Aplikácia vás vyzve, aby ste odfotili vašu platobnú kartu

  4. Vypýta si ešte niekoľko dôverných informácií, ktoré však zostávajú v bezpečí pod ochranou

Pre platenie prostredníctvom služby Google Pay je potrebné mať aktívny Google účet. Stačí sa sa prihlásiť prostredníctvom mobilného telefónu alebo počítača do svojho Google účtu. Potom už je to rovnaké, ako v prípade iných spôsobov platby - stačí si vybrať konkrétne cestovné poistenie, alebo iný typ poistenia a na záver zvoliť možnosť Google Pay. Google Pay platba prebehne automaticky do niekoľkých sekúnd.

Pri platbách v obchodoch cez Google Pay sa skutočné údaje vašej karty nezdieľajú, takže vždy zostávajú v bezpečí. Okrem toho môžete rýchlejšie platiť zariadením, ktoré už držíte v ruke, a nemusíte loviť kartu v peňaženke.

Službu Google Pay môžete používať v aplikáciách a na stránkach, kde vidíte logo služby. Prostredníctvom Google Pay môžete platiť v kamenných obchodoch ako aj v rámci produktov Google ako napríklad na YouTube, v obchode Google Play, v Google store, Fotkách Google a ďalších. 

Pýta to od vás 3D Secure kód? To je v poriadku

V prípade, ak má domovská banka klienta zabezpečenie 3D Secure, bude od klienta ešte vyžadované potvrdenie platby kódom, ktoré klientovi zašle banka formou SMS.

Generali boli prvý na Slovensku

Klienti poisťovne Generali môžu od februára 2020 využívať službu Google Pay pri platení v Klientskej zóne, ako aj pri platbe za poistenie uzatvorené online prostredníctvom našej webstránky. 

V roku 2020 budú môcť klienti takto zaplatiť aj za predpis poistného, ktorý príde klientom formou elektronickej korešpondencie do mailu. Podľa predstaviteľov poisťovne Generali sa pracuje aj na zavedení možnosti platby prostredníctvom Apple Pay.

Anketa

Aký spôsob platby preferujte v e-shope?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Najvýhodnejšie bežné účty podľa Peniaze.sk

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

21. 12. 2023 | Marek Mittaš

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

Online služby zjednodušili množstvo procesov, vrátane platieb a nakupovania. Bohužiaľ, kvôli nim vznikli aj mnohé problémy a komplikácie, s ktorými sa môže stretnúť každý z nás. Medzi... celý článok

Nový rebríček bežných účtov. Ktoré banky ponúkajú najlepšiu ponuku?

21. 11. 2023 | Redakcia

Nový rebríček bežných účtov. Ktoré banky ponúkajú najlepšiu ponuku?

Na Finparáde nastala aktualizácia rebríčkov najlepších bežných účtov na trhu. Jednotkou je účet od Tatra banky, druhé miesto patrí účtu Slovenskej sporiteľne a rebríček uzatvára UniCredit... celý článok

Čo ste nevedeli o Centrálnom registri účtov?

3. 11. 2023 | Marek Mittaš

Čo ste nevedeli o Centrálnom registri účtov?

Centrálny register účtov má uchovávať a sprístupňovať dôležité informácie o bankových účtoch, majetkových účtoch a bezpečnostných schránkach. Jeho spustenie bolo naplánované na január... celý článok

Poznáte rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou? Ako ich správne používať a chrániť

5. 10. 2023 | Jan Müller

Poznáte rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou? Ako ich správne používať a chrániť

Pre platobné karty sa u nás vžil termín kreditka. V skutočnosti ale väčšinou ide o kartu debetnú. Aký veľký je v tom rozdiel?