Vzdám sa časti peňazí, ale neprídem o prácu. Takto môže vyzerať kurzarbeit na Slovensku

Roland Regely | rubrika: Článok | 12. 10. 2020
Čo znamená kurzarbeit? Ako pomôže firmám a zamestnancom tlmiť dopady koronakrízy? Prinášame praktický prehľad aj to, v čom sú výhody.
Vzdám sa časti peňazí, ale neprídem o prácu. Takto môže vyzerať kurzarbeit na Slovensku

Zdroj: Shutterstock

Skúsenosti z aktuálnej mimoriadnej situácie ukazujú, že na Slovensku existuje priestor na zavedenie systémovej podpory. Myslia si to odborníci aj Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky. Kurzarbeit ako nástroj udržania pracovných miest v prípade ekonomických ťažkostí má vzor z nemeckého systému a Slovensko si z neho môže vziať to najlepšie.

Čo je to kurzarbeit?

Kurzarbeit je v podstate núdzový režim alebo skrátená pracovná doba pre zamestnancov a zamestnávateľov. Znamená, že zamestnanci pracujú kratšie a výpadok príjmu im nahradí štát. Naopak zamestnávateľ sa za to, že štát prevezme jeho náklady, zaviaže neprepúšťať ľudí. Ak totiž zamestnávateľ nemá pre svojich zamestnancov prácu, pravdepodobne ich prepustí a rastie tak nezamestnanosť, ktorú štát potrebuje znižovať. 

Kurzarbeit je znakom obdobia recesie, kedy klesá dopyt a výrobcovia musia obmedziť výrobu. Uplatňovali ho mnohé krajiny v čase krízy v rokoch 2008 až 2010, omnoho viac však využívajú štáty Európy najmä počas pandémie koronavírusu.

Keď homeoffice neprichádza do úvahy

Mnohé IT či digitálne firmy po vypuknutí pandémie ochorenia COVID-19 zaviedli možnosť práce z domu, čím sa dokázali ako-tak vyrovnať s aktuálnou situáciou a neohrozovať tým zdravie a životy svojich pracovníkov. Avšak napríklad výrobné firmy túto možnosť pochopiteľne nemajú a preto kurzarbeit pre ich fungovanie môže byť v tomto a v nasledujúcich rokoch kľučový.

Zamestnanec počas kurzarbeitu odpracuje len polovicu pracovného času, a napriek tomu jeho výplata dosahuje takmer priblizne 84 % výplaty pri plnej pracovnej dobe. Ak zamestnanec odpracuje len polovicu pôvodnej pracovnej doby, neznamená to, že by mal v čase, keď nepracuje, automaticky voľno. Zamestnávateľ môže zamestnanca vyslať na školenia alebo mu zaistiť ďalšie vzdelávanie. Pre ďalšie vzdelávanie zamestnancov je možné získať ďalšie dotácie z Európskeho sociálneho fondu. Zamestnanie na skrátenú pracovnú dobu môže u jedného zamestnanca trvať až dva roky.

 

Kurzarbeit počas pandémie na Slovensku

Kurzarbeit na Slovensku aktuálne v reči ministerstva práce znamená “príspevok na udržanie zamestnanosti”. Jeho fungovanie popisuje stránka www.pomahameludom.sk. O príspevok môžu žiadať najmä zamestnanci a živnostníci, ktorí museli z rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva zavrieť svoje prevádzky, no tiež ďalšie vymedzené skupiny ľudí. 

Konkrétny príspevok môže na Slovensku dosiahnuť výšku 80% priemerného zárobku zamestnanca do výšky 1100 eur, ďalej napríklad živnostníci môžu získať v závislosti od poklesu tržieb príspevok do výšky 540 eur. O výške príspevku rozhoduje napríklad to, ako veľmi klesol váš príjem, ako dlhe ste zamestnaný či SZČO. Podmienky sú však pomerne prísne a od začiatku pandémie aj tieto dávky bojujú s vysokou administratívnou náročnosťou, ako na strane prijímateľov pomoci, tak na strane štátu.

V skutočnosti ale ide o prvú pomoc štátu, skutočný kurzarbeit môže na Slovensku začať až v roku 2022. Jeho podobu ešte musí určiť Ministerstvo práce resp. súčasná vláda SR. Ministerstvo chce v protikrízovom programe „Prvá pomoc“ pokračovať až do konca kalendárneho roka 2021.

Zamestnanec odpracuje len polovicu pracovného času, a napriek tomu jeho výplata dosahuje takmer 84 % výplaty (najmenej 60 % výplaty) pri plnej pracovnej dobe. Ak zamestnanec odpracuje len polovicu pôvodnej pracovnej doby, neznamená to, že by mal v čase, keď nepracuje, automaticky voľno. Zamestnávateľ môže zamestnanca vyslať na školenia alebo mu zaistiť ďalšie vzdelávanie. Pre ďalšie vzdelávanie zamestnancov je možné získať ďalšie dotácie z Európskeho sociálneho fondu. Zamestnanie na skrátenú pracovnú dobu môže u jedného zamestnanca trvať až dva roky.

Vznikne nový Fond udržania zamestnanosti

Od roku 2022 má Slovensko v pláne zriadiť na Slovensku tzv. Fond udržania zamestnanosti alebo aj trvalý kurzarbeit. Príspevky budú do fondu platené bez dodatočného navýšenia sociálnych odvodov zamestnanca či zamestnávateľa. Pôjde teda o prerozdelenie doterajšie plateného poistného v nezamestnanosti.

Výška dávky pre zamestnanca počas čerpania peňazí z fondu by mala predstavovať 80 % jeho čistej mzdy za mesiac. Zo svojej výplaty sa tak zamestnanec na Slovensku vzdá približne 20 %, zamestnávateľ bude financovať 20 % a nový fond zvyšných 60 %. Príspevok z fondu bude maximálne 1340 eur a od zamestnávateľa 447 eur. Daný fond má poskytovať krytie aj pre živnostníkov a SZČO, kde by maximálna výška príspevku mala byť 673 eur.

Pri výplate dávky Kurzarbeit sa uvažuje so štyrmi alternatívami:

  • Oslobodenie od platenia odvodov
  • Odvody sú hradené aj z neodpracovanej časti mzdy
  • Odvody sú hradené aj z neodpracovanej časti mzdy do výšky zníženého čistej mzdy
  • Obdobný výpočet dávky Kurzarbeit ako v Nemecku

Koncepcia predpokladá predloženie návrhu zákona o skrátenej práci na rokovanie vlády do konca kalendárneho roka a jeho schválenie v NR SR v prvom štvrťroku budúceho roka. Účinnosť zákona o skrátenej práci sa predpokladá od 1. januára 2022.

Anketa

Čerpali ste už nejaké dávky?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+2
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

25. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

25. 3. 2024 | PR článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

Inflácia negatívne ovplyvňuje nielen obyvateľstvo, ale aj podnikateľskú sféru. Rast nákladov pociťujú ako veľké, tak aj menšie spoločnosti. Hľadanie možností ako ušetriť je tak dennou... celý článok

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

16. 2. 2024 | Marek Mittaš

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

Začiatky podnikania sú spojené s viacerými poplatkami a ďalšími nákladmi, ktoré môžu komplikovať rozbeh nejedného nového podnikateľa. Dobrou správou však je, že štát poskytuje takzvaný... celý článok

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

12. 2. 2024 | Barbora Magočová

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

Možno ste nevedeli, ale od 1. novembra 2023 vykonávajú zápis s.r.o. do obchodného registra okrem súdov aj notári. Bude však návšteva notárskeho úradu znamenať aj menej administratívy... celý článok

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

6. 2. 2024 | Daniel Výcha

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

Plánujete založiť živnosť v roku 2024? V tom prípade by ste mali vedieť, čo vás čaká a aké zmeny sa chystajú. Pre lepší prehľad sme v nasledujúcom článku spísali všetky potrebné informácie. celý článok