Analýza indexu FTSE 100

16.03.2007 | Martin Piecka, BFX
Investičné spravodajstvo - BFX


Na ostrovné trhy sa vrátila dobrá nálada. Po katastrofe uprostred týždňa sa na trhoch opäť presadili býky. Ostrovný index si na svoje konto pripísal...


...132 bodov, čo zodpovedá zisku 2,2% a mohol tak zatvoriť na 6133 bodovej hladine. Za týmto úctyhodným behom na sever stojí niekoľko správ o možných akvizíciách a tiež dobrých číslach z bankového sektoru. Všetkých sto spoločností akciového indexu sa ocitli počas včerajšej seansy v pluse. Najviac si polepšil tabakový výrobca Imperial Tobacco Group, ktorý si na svoje konto pripísal 8,5%. Dôvodom bolo rozhodnutie spoločnosti kúpiť svojho španielskeho rivala Altadis za 15 mld. dolárov. Zadarilo sa tiež spoločnosti Prudential, ktoré si na základe lepších ako očakávaných hospodárskych výsledkov pripísali 5%. Zaujala tiež spoločnosť Cadbury Schweppes, ktorá ohlásila, že sa rozdelí na dve rôzne spoločnosti. Investori to ocenili nákupom akcií o 3%. V červenom sa neocitla ani jediná spoločnosť, index zatvoril v pozitívnej nálade. Tá sa však dnes na trhy nepreniesla. Index sa nachádza od rána v miernom mínuse, podobne ako jeho európsky kolegovia z Nemecka a Francúzska. Dnešný makrokalendár mu neposkytne veľa opory, pretože je absolútne prázdny. Na radu teda príde technické obchodovanie, ktoré otvára priestor podpore na úrovni 6050, prípadne 6000 bodov. Ako rezistencia bude pôsobiť hladina 6150 bodov. Dôležitú úlohu zohrá pri pohybe kurzu americký akciový trh. Ten sa včera taktiež upokojil a čaká na ďalšie podnety. Náladu by mohli opäť pokaziť spotrebiteľské ceny, ktoré čakajú mierny rast, čo akciám nikdy "nechutí". BARTOLOMEI FINANCE (pzn)

Technické hodnoty
Resistance 36280
Resistance 26200
Resistance 16150
Support 16050
Support 26000
Support 35940
Údaje predchádzajúceho dňa
Otváracia cena6002.1
Maximum6133.2
Minimum6002.1
Uzatváracia cena6133.2
Rozpätie
Zmena+132.5 (2.21%)


Články zo sekcie: Investičné spravodajstvo - BFX



Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním naších služieb vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookie.