Skúšobná doba môže byť aj dlhšia, než tri mesiace

Barbora Magočová | rubrika: Článok | 3. 5. 2016
Vedeli ste, že skúšobná doba sa dá za určitých podmienok dojednať aj na dlhšiu dobu, ako sú tri mesiace? Poďte sa s nami pozrieť na to, čo o skúšobnej dobe možno ešte neviete.
Skúšobná doba môže byť aj dlhšia, než tri mesiace

Zdroj: Shutterstock

V skúšobnej dobe na PN radšej zabudnite

Skúšobná doba je časovo vymedzený úsek, ktorý trvá od vzniku pracovného pomeru do uplynutia skúšobnej doby. Zákonník práce poskytuje tento časový úsek zamestnancovi aj zamestnávateľovi na to, aby si v ňom vyskúšali, či im vzájomná spolupráca vyhovuje. Podstatou zvláštnej úpravy skúšobnej doby je skutočnosť, že pracovný pomer môže byť počas jej trvania skončený zjednodušeným spôsobom. Súčasné podmienky na trhu práce však spôsobujú, že výhodu uľahčeného ukončenia pracovného pomeru v skúšobnej dobe využívajú najmä zamestnávatelia.

Skúšobná doba je čas, kedy by mal zamestnanec zamestnávateľovi ukázať, prečo je výhodné zamestnávať práve jeho. Každý rozumný zamestnávateľ pravdepodobne chápe, že nový zamestnanec potrebuje určité obdobie na tzv. zapracovanie. Určite preto nebude očakávať, že už odo dňa nástupu do práce budete podávať rovnako kvalitný výkon, ako po osvojení si potrebných zručností a skúseností. V skúšobnej dobe sa však vystríhajte neprimeraného čerpania rôznych benefitov a úľav. Väčšine zamestnávateľov sa spoľahlivo rozsvieti povestná červená kontrolka, ak s bežnou virózou ostanete na PN dlhšie, než obligátnych 7 kalendárnych dní. Vedzte, že na rozdiel od klasickej výpovede, pre skončenie pracovného dobu v skúšobnej dobe tzv. ochranná doba neplatí. Zamestnávateľ s vami teda môže v skúšobnej dobe skončiť pracovný pomer aj počas trvania PN. Pozor aj na to, že skúšobná doba sa o čas strávený na PN predĺži.

Skúšobná doba môže byť kratšia aj dlhšia, ako tri mesiace

Skúšobná doba nie je automaticky stanovená zákonom; musí byť preto vždy samostatne dojednaná. Dojednanie o skúšobnej dobe navyše vyžaduje písomnú formu, inak je neplatné. Skúšobná doba nemusí vždy trvať tri mesiace. Je možné ju dohodnúť aj ako kratší časový úsek – tri mesiace však predstavujú hornú hranicu pre väčšinu zamestnancov. Zákonník práce však umožňuje dojednať aj skúšobnú dobu v trvaní až do šiestich mesiacov, a to v prípade vedúcich zamestnancov, ktorí podliehajú priamo štatutárnemu orgánu zamestnávateľa (t.j. napríklad konateľovi v spoločnosti s ručením obmedzeným) a v prípade vedúcich zamestnancov, ktoré podliehajú vyššie uvedeným vedúcim zamestnancom.

Ak zamestnávateľ dojedná kratšiu skúšobnú dobu, než mu umožňuje Zákonník práce a rozhodne sa ju predĺžiť, má smolu. Zároveň platí, že skúšobnú dobu nie je možné dohodnúť v prípade opätovne uzatváraných pracovných pomerov na určitú dobu – obchádzal by sa tak totiž jej účel spočívajúci v počiatočnom preverovaní fungovania vzájomnej spolupráce zamestnanca a zamestnávateľa.

Chcete si prácu udržať? V skúšobnej dobe s tehotenstvom opatrne

Ako už bolo uvedené vyššie, je skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe najmä pre zamestnávateľa značne zjednodušené. Pracovný pomer môže byť v skúšobnej dobe ukončený z akéhokoľvek dôvodu alebo aj bez udania dôvodu. Dôležité však je, aby skončenie prebehlo písomne a aby bolo druhej zmluvnej strane riadne doručené. Zákonník práce stanoví, že oznámenie o ukončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe by malo byť druhému účastníkovi pracovného pomeru doručené spravidla aspoň tri dni pred dňom, kedy sa má pracovný pomer skončiť. Ide však len o tzv. poriadkovú lehotu, ktorej nedodržanie nespôsobuje neplatnosť skončenia pracovného pomeru v skúšobnej lehote.

Pre tehotné ženy, matky do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiace ženy platí výhoda, že s nimi zamestnávateľ môže v skúšobnej dobe skončiť pracovný pomer len vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s tehotenstvom alebo materstvom a skončenie musí náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné. Z uvedeného je zrejmé, že aj keď Zákonník práce tehotné ženy v súvislosti so skončením pracovného pomeru v skúšobnej dobe oproti bežným zamestnancom zvýhodňuje, nevzťahuje sa na skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe pre tehotné ženy zákaz výpovede. Oznámenie tehotenstva zamestnávateľovi pred skončením skúšobnej doby preto starostlivo zvážte. Ak sa totiž dostanete cez skúšobnú dobu, zamestnávateľovi sa prostredníctvom inštitútu tzv. ochrannej doby značne zúžia možnosti, ako s vami pracovný pomer ukončiť. Pokiaľ sa nebude zamestnávateľ rušiť, hrozí vám za normálnych okolností strata práce v podstate len vtedy, ak sa dopustíte skutočne závažného porušenia pracovnej disciplíny.

Barbora Magočová

Autor článku Barbora Magočová

Barbora Magočová je právnička. Venuje sa najmä obchodnému a občianskemu právu a popri právnej praxi rozvíja aj publikačnú činnosť. Pre Peniaze.sk píše články týkajúce sa hlavne právnych aspektov podnikania a obchodných záväzkových... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+1
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

25. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

25. 3. 2024 | PR článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

Inflácia negatívne ovplyvňuje nielen obyvateľstvo, ale aj podnikateľskú sféru. Rast nákladov pociťujú ako veľké, tak aj menšie spoločnosti. Hľadanie možností ako ušetriť je tak dennou... celý článok

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

16. 2. 2024 | Marek Mittaš

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

Začiatky podnikania sú spojené s viacerými poplatkami a ďalšími nákladmi, ktoré môžu komplikovať rozbeh nejedného nového podnikateľa. Dobrou správou však je, že štát poskytuje takzvaný... celý článok

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

12. 2. 2024 | Barbora Magočová

Zápis s.r.o. do obchodného registra: Táto novinka vás prekvapí

Možno ste nevedeli, ale od 1. novembra 2023 vykonávajú zápis s.r.o. do obchodného registra okrem súdov aj notári. Bude však návšteva notárskeho úradu znamenať aj menej administratívy... celý článok

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

6. 2. 2024 | Daniel Výcha

Založenie živnosti v roku 2024: Čo sa mení?

Plánujete založiť živnosť v roku 2024? V tom prípade by ste mali vedieť, čo vás čaká a aké zmeny sa chystajú. Pre lepší prehľad sme v nasledujúcom článku spísali všetky potrebné informácie. celý článok